Hys logo 465x310

14 januari 200900:00

Den Haag simpel langs Utrecht

Hijs den Haag heeft zijn koppositie in de eredivisie bestendigd met een soepele overwinning op Utrecht Dragons. Joy Turpijn had zijn eerste two-goal-game van het seizoen namens Den Haag, terwijl Milan Hornik een goal en een assist voor zijn rekening nam voor Utrecht.

Den Haag nam al in de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk afstand van de nummer laatst van de competitie. Jozef Cierny schoot al na een minuut raak. Een straf tegen Boris Varga een paar minuten later werd door specialist John Gordon afgestraft, terwijl een minuut later Joy Turpijn zijn eerste treffer van de wedstrijd scoorde. John Versteeg deed na een kwartier spelen iets terug namens Utrecht, zijn zeventiende goal van het seizoen.

De wedstrijd, met slechts 250 toeschouwers op de tribunes, werd kort na de eerste pauze definitief beslist via een treffer van Matt Korthuis. De international nam weer vier punten voor zijn rekening en lijkt goed te draaien in combinatie met Cierny, die ook betrokken was bij vier Haagse treffers. Joy Turpijn en Tony Demelinne troffen in het restant van de periode nog doel, terwijl Jozef Kubricky succesvol was voor Utrecht.

Casper Swart kreeg de start van Brian de Bruyn, terwijl de wedstrijd ook de rentree betekende van Jan Jaap Natte. De international bekroonde dit in de slotperiode met een treffer. Zijn vijftiende van de lopende jaargang en de eerste sinds de fatale wedstrijd op 28 november 2008 toen hij zijn blessure opliep. Natte miste na zijn dubbele kaakbreuk liefst zeventien wedstrijden. Een powerplaygoal van Milan Hornik eerder in de periode zorgde voor de eindstand van 7-3.