Hys gordon stare 1112

2 december 201123:31

Door Joep Meijsen

Den Haag start met ruime zege

Den Haag zet de goede reeks van de laatste weken voort met een ruime 11-4 overwinning op Friesland Flyers. John Gordon scoorde drie keer tegen zijn voormalige club en nam ook nog een assist voor zijn rekening.

Spannend was het eigenlijk nooit in de wedstrijd, waarbij Flyers de uitslag met twee treffers in de slotfase nog een dragelijker aangezicht gaf. Na de uitschakeling voor de halve finales van de beker was ook de ploeg uit Heerenveen aan een goede reeks begonnen, maar die werd door Den Haag vrijdagavond ruw onderbroken.

Binnen een kwartier spelen stond Den Haag al op 4-0 dankzij treffers van Jurryt Smid, Matt Korthuis, John Gordon en Marcel Bruinsma. In de tweede doorgang werd het 2-2, waarbij Aaron Wilson en Andrey Levitin powerplay-goals scoorden voor Heerenveen na straffen tegen Brian Mullally. Voor Den Haag antwoordden Robin Sochan en Matt Korthuis echter met eigen treffers met een man meer op het ijs.

In de slotperiode was het daarna met zeven goals prijsschieten. John Gordon deed dat twee keer, Brian Mullally nam een goal voor zijn rekening, TJ Caig pikte nog een treffer mee en Marcel Bruinsma scoorde zijn tweede van de avond. Tussendoor wisten Wesley Hendriks en Jamie Visser het net achter Imrich Petrik nog te vinden.