Hys logo 465x310

18 september 200900:00

Door [email protected]

Den Haag stuurt Sanford weg

Den Haag heeft nog voor de start van het seizoen afscheid genomen van James Sanford. De prestaties van de 25-jarige verdediger vielen de technische staf van HYS tegen.

'We wisten dat we een risico met hem namen', zegt voorzitter René van der Kooij in een persbericht. 'Hij is absoluut getalenteerd, maar het kwam er niet uit. Hij is te duur om hier lang op te wachten, dus we moesten nu actie ondernemen. Sanford zat nog in zijn proefperiode en we konden zijn transferkaart nog terugtrekken.'

Sanford werd in juni gehaald als vervanger voor Duncan Dalmao. De Canadees is een product van de hooggewaardeerde QMJHL-jeugdliga en speelde 99 wedstrijden in de AHL, Noord-Amerika's Ă©Ă©n-na-hoogste niveau. Het is voor Sanford het tweede Europese avontuur dat voor de start van het seizoen eindigt. In mei 2008 tekende hij een contract bij Saipa Lappeenranta in de Finse hoogste divisie, maar kwam ook daar niet in actie.

HYS is op zoek naar vervanging voor Sanford. De ploeg opent het seizoen vanavond in Nijmegen, met de strijd om de Ron Bertelingschaal.