Hijs uithof overzicht stadion 1011

9 september 201211:49

Door Joep Meijsen

Den Haag trekt Delgrosso aan

Den Haag heeft de 27-jarige Amerikaanse verdediger Eddie Delgrosso gecontracteerd. De verdediger speelde eerder in Europa op het hoogste niveau in Finland.

Dat meldt de Haagse organisatie. Delgrosso speelde afgelopen seizoen in de ECHL, maar kwam vanwege een blessure tot maar twee wedstrijden. De oud-speler van de universiteit van Nebraska-Omaha speelde een seizeon eerder een aantal wedstrijden op het hoogste niveau in Finland voor HIFK en HPK, alsmede in de Finse tweede divisie en de ECHL.

Door zijn agent Wild Hockey wordt Delgrosso omschreven als een 'aanvallende verdediger'. In 158 wedstrijden op het hoogste universiteitsniveau had hij 24 goals en 85 assists. Na zijn afstuderen speelde de defense ook nog even in de American Hockey League voor Springfield Falcons.

Voor Den Haag is het de tweede importverdediger onder contract. Eerder werd al AJ Mikkelsen vastgelegd. Ook komt aanvaller Raphael Joly over vanuit Tilburg, maar hij geldt vanaf dit seizoen niet meer als import. De derde buitenlander onder contract is doelman Tomas Pek, die vorig jaar bij Herentals speelde. Het maximum aantal imports is dit jaar zes.