21 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Den Haag trekt Subr aan

HIJS Den Haag heeft de selectie versterkt met de Tsjech Bohuslav Subr. De 27-jarige aanvaller kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Amstel Tijgers, waar hij vorig seizoen de clubtopscorer was.

Daarmee trekt Hijs een aanvaller aan die zijn waarde in de Nederlandse competitie al heeft bewezen. Den Haag kreeg ook een tegenvaller te verwerken. De eerder aangekondigde Richard Kazda komt toch niet naar de Hofstad. De oud-Geleen-speler stelde op het laatste moment te veel eisen, waardoor is afgezien van een definitief contract.

Hijs is echter bijzonder blij met de komst van Subr, die vorig jaar in 49 wedstrijden 31 doelpunten en 39 assists voor zijn rekening nam. Zowel tijdens de bekerstrijd, als de competitie en de halve finaleserie tegen Tilburg Trappers noteerde hij gemiddeld meer dan een punt per wedstrijd. Een seizoen eerder was hij de nummer twee op de lijst bij Amsterdam, na captain Tom Hartogs.

De op 25 mei 1980 in Tabor, Tsjechië geboren Subr speelde als import drie seizoenen in de sterke jeugdliga OHL, alvorens hij een jaar in de East Coast Hockey League doorbracht. Daarna begon een omzwerving die hem via de Franse liga, de Zweedse tweede divisie en de hoogste Noorse liga naar Nederland bracht.

Het aantrekken van Subr kan gezien worden als een flinke coupe voor Den Haag, dat voor het eerst in jaren serieus mee lijkt te gaan doen om de prijzen in het Nederlandse ijshockey. De club is nog niet uitgekocht, en verwacht nog een nieuwe goalie en twee aanvallers aan te trekken. Daarmee komt het aantal imports op tien, wat volgens het beleidsplan van de club het maximale is.