27 oktober 200700:00

Door [email protected]

Den Haag verplettert GIJS

HYS Den Haag had vrijdag weinig moeite met eredivisie-nieuwkomer GIJS Groningen. Ducan Halloun, Jan Bohac, Marcel Bruinsma en Andri Salomonson scoorden ieder twee keer voor de hofstedelingen. Matt Tremblay tekende voor beide treffers van de noorderlingen.

Den Haag pakte een vroege voorsprong. Captain Jan-Jaap Natte had maar 16 seconden nodig om de openingstreffer achter GIJS goalie Tom Korte te werken. Marcel Bruinsma en Jan Bohac maakten er later in de periode 3-0 van.

De dominantie van Den Haag hield ook in de tweede periode aan. Hendrik Soderqvist, Andri Salomonson en Ducan Halloun zetten HYS op een comfortabele 6-0 voorsprong, voodat Groningen iets terug kon doen. Met nog 33 seconden in de periode verpestte Matt Tremblay een mogelijke shutout van zijn oud-teamgenoot Ruud van der Holst.

De Haagse doelpuntenmachine draaide in de derde doorgang op volle toeren door. Jan Bohac, Andri Salomonson, Marcel Bruinsma en Ducan Halloun zorgden dat de 10 bereikt werd. Wederom Tremblay tekende met vijf minuten te gaan nog de 9-2 aan, maar dat was verder alleen interessant voor de statistieken.

Den Haag behoudt met de zege de derde plaats in de bekercompetitie. Het gat met de nummer vijf, Geleen, is vijf punten. De Eaters hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Groningen blijft op de zesde plaats in de competitie met drie punten uit zes wedstrijden. De ploeg zag Nijmegen Devils een punt dichterbij kruipen.