Hys salomonson close 0708

13 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Den Haag verschalkt Flyers

De play-offs werpen hun schaduw vooruit in de ontmoetingen tussen Heerenveen en Den Haag. Het is onvermijdelijk dat beide teams elkaar na het seizoen tegenkomen en daarmee krijgen de onderlinge duels een extra lading. Bohuslav Subr had een goal en een assist in de derde overwinning op rij voor Den Haag.

Beide teams vierden op dinsdagavond in Den Haag de terugkeer van een belangrijke speler. Bij Flyers keerde Tim Kelleher na maanden van blessureleed terug in het doel, terwijl bij Hijs Paul Vincent weer zijn opwachting maakte en zelfs een assist voor zijn rekening nam. Zijn zesde punt in acht wedstrijden voor de Haagse formatie. Kelleher miste ruim twintig wedstrijden en Vincent zo'n twaalf ontmoetingen.

Voor beide teams was het een terugkeer naar de dagelijkse praktijk na de onderbreking vanwege het vierlandentoernooi in Tilburg en duidelijk was dat Den Haag de pauze beter had doorstaan. Flyers had weliswaar in de openingsfase van de wedstrijd een overwicht, maar slaagde er niet in om de Haagse doelman Heinonen te verschalken. De Fin bracht een verdiende shut-out op zijn naam.

Hijs nam de controle in de wedstrijd over en kwam via een goed uitgevoerde counter op voorsprong. Daarbij bracht John Hecimovic zijn teamgenoot Subr in stelling die in de bovenhoek raakschoot. Het vormde de inleiding voor een stevig overwicht van Den Haag dat de ploeg in staat stelde de wedstrijd in de tweede periode definitief naar zicht toe te trekken. Eerst stelde Paul Vincent zijn teamgenoot Andri Salomonson in staat de 2-0 te scoren.

Vervolgens liep Heerenveen tegen een dubbele straf op, waarbij Hecimovic en Subr keurig combineerden zoadat Henrik Soderqvist makkelijk raak kon schieten. Flyers deed in het slotstuk van de wedstrijd nog alle moeite om terug te komen aan de wedstrijd, kreeg ook kansen maar vond in Heinonen, paal, lat en de eigen doeltreffendheid redenen om niet tot scoren te komen.

Voor de ranglijst heeft de uitslag overigens geen effect, Flyers kan door Den Haag niet meer worden achterhaald. Daardoor houdt Heerenveen het thuisvoordeel in de play-offs. De eerste wedstrijd in de play-off-serie staat voor komende dinsdag op het programma.