Hys bruinsma close 1112

16 december 201123:31

Den Haag wint generale repetitie

Hijs Den Haag heeft het voorproefje op de bekerfinale succesvol afgerond. In eigen huis won Den Haag met 6-5 van Tilburg Trappers. Friesland Flyers won met 8-3 van een verzwakt Herentals.

Den Haag - Tilburg

Beide ploegen kenden een uitstekende week door zich te plaatsen voor de bekerfinale. Over 33 dagen zullen de teams elkaar daarvoor weer ontmoeten in Stappegoor.

Tilburg was vanavond in de Uithof niet wakker tijdens de start van de wedstrijd. De thuisploeg nam via Marco Postma en Alan van Bentem binnen vier minuten een 2-0 voorsprong. Na elf minuten werd het nog erger voor Trappers. Raphael Joly leed onnodig puckverlies waardoor T.J. Caig op weg kon richting Ian Meierdres. Caig maakte geen fout en noteerde de 3-0.

Joly maakte zijn fout goed door in de laatste fase van de eerste periode tweemaal te scoren. Caig scoorde tussen de goals van Joly en daarmee stond er na twintig minuten ijshockey een 4-2 tussenstand op het bord.

Trappers vocht zich na de pauze terug op gelijke hoogte met Den Haag. Bjorn Willemse en Ivy van den Heuvel zorgden voor de doelpunten. Den Haag reageerde snel na de gelijkmaker van Ivy van den Heuvel. Nog geen twee minuten later, gaf Marcel Bruinsma zijn ploeg een vernieuwde voorsprong: 5-4.

In de laatste periode bleef de spanning lang aanwezig. In de 47e minuut bracht Bjorn Willemse met zijn tweede treffer van de avond de stand op 5-5. Daarna brak een sterke fase aan voor Den Haag waarin het doel van Tilburg veelvuldig werd bestookt. In de 51e was het weer Marcel Bruinsma die Meierdres klopte. De goal van Bruinsma bleek uiteindelijk ook de game-winning goal.

Een slotoffensief en een powerplay in de laatste dertig seconden leverde Tilburg niets meer op. Den Haag komt door de overwinning op de eerste plaats met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Tilburg zakt naar plek vijf. De ploeg van Theo van Gerwen heeft evenveel punten als Friesland maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Friesland - Herentals

Friesland Flyers bewaart geen goede herinneringen aan Herentals. De Belgen trakteerden de Friezen in de bekercompetitie op een nederlaag, waardoor er definitief een streep door de kansen van Friesland op een plek bij de bovenste vier ging.

Vanavond kon de ploeg van Justin Bekkering zich revancheren. Herentals reisde in een uitgedunde bezetting af naar het noorden. De Belgen traden aan met twee echte verdedigers en ook goalie Tomas Pek ontbrak.

In de eerste periode kon Herentals nog goed partij geven in Heerenveen. De ploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong door Ben Vercammen en Barry Horman. Goals van Joey Sides en Jason Visser brachten Friesland op gelijke hoogte.

Na de pauze nam Friesland de wedstrijd in handen. Mede dankzij twee powerplaygoals nam Flyers een 5-3 voorsprong. De vijfde treffer van Friesland kwam op naam van Yan Turcotte. De Canadese verdediger scoorde daarmee zijn eerste doelpunt sinds zijn komst van Trois-Rivieres.

Herentals kon met de krappe selectie in de laatste periode geen comeback meer forceren. Friesland liep eenvoudig uit naar een ruime zege. Joey Sides wist nog tweemaal te scoren om zo zijn hattrick te voltooien. Het slotakkoord was voor Jamie Visser. De Nederlands-Canadees zorgde voor de 8-3 eindstand.

Morgen wacht voor Flyers de uitwedstrijd tegen Eindhoven. Ook Herentals krijgt nog te maken met Eindhoven. Zondagavond ontvangt Herentals de Kemphanen.