7 november 200700:00

Den Haag zet reuzestap

Den Haag zette dinsdagavond een reuzestap op weg naar de halve finale van de beker. De ploeg van coach Alan Jacob schoof in eigen huis Amsterdam met 5-2 opzij en klimt daardoor naar de tweede plaats in de bekercompetitie. Jan Jaap Natte had twee goals en een assist.

Den Haag heeft nu een gat van zeven punten met de nummer vijf op de ranglijst, Geleen, dat echter nog wel een wedstrijd in de hand heeft. Dat geldt ook voor Heerenveen, dat op vier punten staat. Amsterdam staat nu derde met een achterstand van drie punten op de Hagenezen.Tilburg Trappers staat hier overigens weer drie punten op voor en daarmee feitelijk al in de halve finale.

Zo'n 450 toeschouwers waren afgekomen op het duel tussen Den Haag en Amsterdam. Zij zagen dat de Hagenezen via oudgediende Jan-Jaap Natte na tien minuten op voorsprong kwam. Iets meer dan een halve minuut later was het weer raak. De Haagse goalgetter Marcel Bruinsma schoot zijn tiende treffer in tien wedstrijden binnen.

Amsterdam deed vlak voor het einde van de eerste periode nog wat terug via Alexander Schaafsma, maar oud-Heerenveen Flyer herstelde met zijn eerste treffer in Haagse dienst de marge. Deze bleef tot zeven minuten voor tijd intact, toen Marcel Kars de Amsterdammers weer dichterbij bracht. Het slotoffensief van de ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs leverde echter niets op. In plaats van de gelijkmaker zorgden Natte en Jan Bohac ervoor dat de punten in Den Haag bleven.