4 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Devils in OT langs Geleen

Nijmegen Devils klimt een plaatsje op de ranglijst door een overwinning in overtime tegen Eaters Geleen. Nick de Jong scoorde de winnende treffer op de powerplay met zijn tweede goal van het seizoen.

Eaters Geleen vierde de terugkeer van Frank Novello, die vanwege een niet publiekelijk gepubliceerde schorsing het eerste deel van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. De kleine Canadees die vorig seizoen veel indruk maakte, verwees Tomas Kalousek naar de bank en Quintin Cuijpers naar de tribune. Hoewel Novello een dikke voldoende scoorde in zijn comeback, kon hij de nederlaag van Geleen niet verhinderen.

Voor Geleen was het de zesde nederlaag op rij, de laatste overwinning van Eaters stamt alweer van 17 november toen de uitwedstrijd in Groningen werd gewonnen. In de wedstrijd tegen Nijmegen, dat ook drie nederlagen op rij onder de leden had, maakte Eaters weinig indruk op het publiek. De ploeg werkte hard, schiep zich ook wel kansjes, maar kon geen groot verschil maken met Devils.

Nijmegen heeft een beetje een tegengestelde ontwikkeling doorgemaakt dan Geleen, dat in de eerste wedstrijden Devils ruimschoots de baas was. De defensie werd versterkt met de terugkeer van Nick de Jong, terwijl ook offensief enkele nieuwkomers werd aangetrokken. Daardoor heeft de ploeg van speler-coach Rob Meanchoff flink gewonnen aan routine, wat zich uit in competitievere wedstrijden.

Dat was de wedstrijd in Geleen zeker. Geen reclame voor technisch hogeschoolijshockey, maar wel twee teams die met veel inzet om de punten streden. Dit leidde tot bijna honderd strafminuten, een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was en voldoende vermaak voor het publiek. Pas ongeveer halverwege viel de eerste goal. De Nijmeegse aanwinst Steve Benedetti scoorde zijn derde goal in vijf wedstrijden voor Nijmegen. Dit gebeurde met Brad McDonald op de strafbank.

Een kwartier voor tijd zorgde local boy Akim Ramoul voor de gelijkmaker, waarna Eaters verschillende kansen kreeg om de wedstrijd op de powerplay te beslissen. Tussen de vijftigste en 59e minuut had Eaters liefst drie keer powerplay. Er vielen geen treffers. Dat gebeurde wel rond het slotsignaal, toen Stasiuk en Farrer (Geleen) en Rice van Nijmegen ieder vier minuten ontvingen wegens roughing. In de daaruit ontstane powerplay scoorde De Jong de winnende goal.