Kemphanen vs Devils 2017 Nijmegen wint

15 oktober 201721:46

Door Joep Meijsen

Devils in slotfase langs Kemphanen

Nijmegen Devils boekte zondag de tweede overwinning van het weekeinde. Levi Houkes scoorde drie keer op rij om Nijmegen een 3-5 overwinning op Eindhoven te bezorgen. Bij Kemphanen had Mike Verschuren een goal en twee assists.

Eindhoven Kemphanen - Ahoud Devils Nijmegen

Voor bijna vierhonderd toeschouwers ontspon zich een aantrekkelijke, maar soms rommelige, pot ijshockey met een spannend scoreverloop. Beide teams zijn nog altijd gehandicapt, waardoor op de tribune twee plukjes geblesseerde spelers zaten. Bij Nijmegen kon de teruggekeerde Nick de Jong direct stevig aan de bak. Hij kreeg veel ijstijd van coach Jeffrey van Iersel.

Devils heeft niet de meest gelukkige start van de competitie en in het begin van het duel leek het erop alsof dat op zondag een vervolg zou krijgen. Devils begon furieus aan de wedstrijd met een stevig offensief, dat echter onschadelijk werd gemaakt door de uitstekend keepende Deniz Mollen. De eerste de beste powerplay van de avond, na een straf tegen Rick Wijnen, bood Kemphanen de mogelijkheid uit zijn schulp te kruipen. Roderick van den Hout haalde direct uit vanaf de blauwe lijn en opende de score.

De tweede Kemphanen-goal viel ook op de powerplay. Mike Verschuren keerde dit weekeinde terug in de opstelling bij de Eindhovenaren, schaatste over de volle lengte van het ijs, om het doel heen om vervolgens doelman Tomislav Hrelja te kloppen in de korte hoek, 2-0 voor de Hanen.

Kemphanen kreeg nog een enorme kans op de derde goal, maar oog in oog met Hrelja wist Jorn van Soest de kans niet te verzilveren. Na de eerste pauze kwam Devils beter georganiseerd uit de kleedkamer. Na enkele minuten spelen was het de Litouwer Aivaras Bendzius die een snelle counter van Nijmegen met succes wist af te ronden om het verschil terug te brengen tot Ă©Ă©n doelpunt.

Kemphanen vs Devils 2017 Kay Gielen

De gouden kans op de gelijkmaker was voor diezelfde Bendzius toen hij in volgende counter onderuit werd gehaald en zelf de kans kreeg met een penaltyshot. Doelman Mollen bewees met een prima save opnieuw zijn goede wedstrijd. Het bleek echter uitstel van executie. Zo'n beetje halverwege de wedstrijd lette Levi Houkes goed op in de rebound na een schot van Kay Gielen om de stand weer in evenwicht te brengen.

Vlak voor het einde van de periode pakte Eindhoven nog een keer het initiatief. Doelman Hrelja maakt de eerste save, maar in de rommelige situatie voor het doel verdween de puck alsnog in het net voor een goal van Sebastiaan Kragt. Nijmegen sloeg echter vrijwel direct terug via het tweede doelpunt van Houkes die een counter prima afrondde.

Nog voor het einde van de periode leek het er zelfs op of Nijmegen op voorsprong kwam nadat de puck van dichtbij over de lijn werd gedrukt, maar scheidsrechter Den Ridder spreidde direct zijn armen om aan te geven dat de goal nipt na het laatste fluitsignaal was gevallen.

Het vormde de inleiding voor een boeiende derde periode waarin beide teams kansen kregen om het duel naar zich toe te trekken. Het duurde echter tot drie minuten voor tijd voordat Houkes de uiteindelijke winnende goal in het duel wist te scoren. De captain van Nijmegen verlengde een schot van Bendzius goed van richting. Diezelfde Litouwer zorgde er met een empty netter voor dat de Nijmeegse overwinning in de slotminuut niet meer in gevaar kwam.

Bij Nijmegen had Kay Gielen vier assists en Bendzius twee goals en een assist. Bij Kemphanen had Roderick van den Hout een goal en een assist.

Foto: Wout van der Hoef (Nijmegen Devils)