8 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Di Masi terug in Den Haag

Den Haag stuurt de Tsjechische verdediger Milan Kolar naar huis. Voor hem in de plaats komt Lou di Masi terug, die vorig jaar uitkwam voor Wolves. Di Masi maakt mogelijk al komende vrijdag zijn debuut in de wedstrijd tegen Tilburg Trappers.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Di Masi had vorig jaar 21 goals en 31 assists in veertig wedstrijden. De verdediger draaide daarbij ongeveer een punt per wedstrijd tijdens de bekercompetitie en de eredivisie. Bij Den Haag was hij de nummer drie in de eredivisie. De 26-jarige verdediger uit Burlington in de Amerikaanse staat Vermont speelde voor zijn komst naar Den Haag kortstondig voor twee teams in de East Coast Hockey League.

Zijn voornaamste ijshockeyopleiding kreeg hij bij Norwich University, op een lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. De verdediger is volgens Den Haag direct inzetbaar, waardoor hij vrijdag al in de kraker tegen Tilburg kan spelen. De onverwachte nederlaag van Tilburg in Nijmegen biedt Hys weer uitzicht op de eerste plaats van de ranglijst.

Kolar werd volgens Den Haag al sinds het begin van het seizoen geplaagd door blessures. Hierdoor kon de speler niet optimaal presteren. In negen wedstrijden kwam hij tot twee goals, Ă©Ă©n assist en 41 strafminuten.