Potm januari07 nichols

15 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Don Nichols beste in januari

Don Nichols is de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month voor januari. De verdediger van Flyers Heerenveen ontving zijn prijs na afloop van de wedstrijd van woensdagavond tegen Tilburg Trappers.

Nichols is de vierde winnaar van de nieuwe maandelijkse verkiezing. Vanaf dit seizoen kiest IJshockey.com samen met RBK Hockey de speler van de maand. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK Hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

De eerste award werd uitgereikt aan Jan-Jaap Natte van Den Haag. In november was Trappers-forward Dave Bonk de winnaar van de prijs, terwijl Brian McGarry de winnaar was in december. Deze maand kreeg Don Nicols de meeste stemmen. De in Canada geboren verdediger bleef Dave Bonk van Tilburg en Andrew Dickson van Geleen nipt voor bij de verkiezingen.

Don Nichols was Ă©Ă©n van de motoren achter de indrukwekkende inhaalrace van Heerenveen in januari. De ploeg stond bij het begin van de maand ver weg van de plaatsen om de play-offs en had aan het eind van de maand flinke stappen gezet in de richting van de 'post-season'.

De 28-jarige uit Digby Nova Scotia afkomstige verdediger is al jarenlang een vaste waarde in de Nederlandse competitie. Hij begon bij Tilburg Trappers en is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Heerenveen. Hij werd al twee keer uitgeroepen tot de beste verdediger in de Nederlandse competitie.