Trappers nichols pass 0809

9 augustus 201207:08

Door Joep Meijsen

Don Nichols terug bij Tilburg

Verdediger Don Nichols keert terug in de Nederlandse competitie. De Canadees tekende een overeenkomst met Tilburg Trappers.

Dat meldt Brabants Dagblad. Het wordt de derde periode voor Nichols bij de recordkampioen. Eerder speelde hij tussen 1999 en 2003 en 2007 en 2009 in Tilburg. Verder kwam hij in Nederland uit voor Heerenveen en Den Haag. In totaal speelde hij al ruim vierhonderd wedstrijden in de Nederlandse competitie.

De afgelopen twee jaar was de inmiddels 33-jarige verdediger actief op het tweede niveau in Italië, waar hij voor Caldaro speelde. Afgelopen jaar kwam hij daar tot negen goals en 23 assists in 42 wedstrijden. In zijn laatste jaar in de Nederlandse competitie, 2009-10, speelde Nichols in Den Haag. In 49 wedstrijden had hij toen vijf goals en zestien assists.

De terugkeer van Nichols in Tilburg wordt door een externe financier betaald, waardoor de Brabantse club de selectie waarschijnlijk nog met twee buitenlandse aanvallers en een import-verdediger kan uitbreiden. Daarbij is inmiddels zeker dat Pippo Limnell niet terugkeert bij de club, terwijl de Zweed Andreas Nilsson voorlopig niet de eerste keuze keuze is.