Dragons dantuono save 0809

18 december 200800:00

Door Joep Meijsen

Doorstart Dragons een feit

Utrecht Dragons gaat het seizoen in de eredivisie afmaken. In twaalf spannende dagen is een reddingsoperatie van enkele enthousiaste vrijwilliger die 75.000 euro moest opbrengen geslaagd.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op donderdagavond knalden de kurken aan de Vechtsebanen toen het verlossende woord werd gesproken op de Vechtsebanen. 'Ik maak een diepe, diepe buiging voor de mensen die dit voor elkaar hebben gekregen', zegt coach Frank Versteeg in de krant. 'Wat in vijf jaar niet is gelukt, lukt nu in ruim een week.'

Het werd allemaal op het laatste nippertje geregeld. Weliswaar was er op maandag al een succesvolle sponsoravond geweest waarop 45.000 euro was binnengehaald, een bedrag dat een dag later al was opgelopen tot 60.000 euro. Tegelijkertijd kwamen er echter nog oude rekeningen tevoorschijn die ook nog betaald moesten worden. Onder meer door de steun van Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, kon het benodigde bedrag toch worden gehaald.

Utrecht staat op dit moment op de zevende plaats van de ranglijst met drie punten uit drie wedstrijden. Zaterdag speelt de ploeg om 20.30 uur thuis tegen Den Haag. Een dag later reist het team van Frank Versteeg en Chad Kambeitz af naar Nijmegen.De toegang zaterdag is gratis.