Dragons logo

27 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Dragons pikt Amerikanen op

Utrecht Dragons breidt de selectie uit met twee Amerikaanse ijshockeyers. Het gaat om aanvaller Anthony Monte en verdediger Zach Gieszler, die beiden afkomstig zijn uit het Amerikaanse college-hockey.

Dat maakt Dragons bekend. De club zegt ook met andere spelers in gesprek te zijn, waardoor de selectie voor het komende seizoen vorm begint te krijgen. Een nieuw signaal dat de club verwacht inderdaad aan de start te verschijnen van het nieuwe seizoen in de eredivisie. Eerder legde de club al aanvaller Kevin Galan vast.

Zach Gieszler is afkomstig uit Fairbanks in Alaska. De 24-jarige verdediger maakte afgelopen seizoen zijn profdebuut bij de Dayton Bombers in de East Coast Hockey League. Hij speelde daar overigens maar drie wedstrijden. Daarvoor was hij actief voor verschillende collegeteams. In totaal speelde hij in vier jaar voor vier verschillende universiteiten, waaronder de universiteit van Alaska-Fairbanks dat op het hoogste niveau uitkomt in universiteitshockey.

Zijn laatste jaar speelde hij bij voor St. Michaels College dat op het derde universiteitsniveau uitkomt. Daar had hij in elf wedstrijden vier goals en negen assists en werd hij een keer uitgeroepen tot beste speler van de week in de liga. Anthony Monte is ook 24 jaar en komt uit Chicago. Ook hij maakte na afloop van zijn studie vorig jaar een kortstondig profdebuut. Hij kwam vijf wedstrijden uit voor Wichita Thunder dat uitkomt in de CHL. In die potjes pikte hij twee goals en een assist mee.

Monte speelde zijn hele loopbaan voor Nichols College uit uitkomt in division III van de NCAA. Daar was hij vier jaar lang een bijzonder productieve speler. Met 22 goals en 29 assists in 28 wedstrijden in 07-08 als hoogtepunt. Daarmee was hij de topscorer in de divisie.