Dragons jersey 0809

1 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

Dragons zet zich in voor wijk

Utrecht Dragons maakt dit weekeinde zijn comeback in de eredivisie. Daarbij staat op het shirt niet de naam van hoofdsponsor Hoek, maar van de wijk waarin de Utrechtse ijsbaan gelegen is.

De club zegt ervoor gekozen te hebben zich op een andere manier te profileren dan gebruikelijk in de sportwereld. De club speelt derhalve met Overvecht, Prachtwijk op de borst. De Utrechtse wijk is een zogenoemde Vogelaar-wijk. Een omgeving met veel inwoners op achterstand, die de komende jaren veel extra aandacht krijgt van de overheid en van de woningcorporaties.

Utrecht Dragons dankt daarmee mede de gemeente Utrecht, die het mede heeft mogelijkgemaakt dat Utrecht voor het eerst in twaalf jaar weer op het hoogste niveau speelt. De inzet van de club gaat echter verder dan alleen shirtreclame. De jeugd uit de buurt krijgt de kans om bij Dragons aan de slag te gaan als beveiliger. Een klus die wordt opgepakt met de lokale onderwijsinstelling ROC, dat ook leerling-beveiligers gaat leveren voor de nieuwbakker eredivisionist.

De Slowaakse spelers van Utrecht Dragons zullen ook schaatslessen gaan geven aan inwoners uit de omgeving. De inzet voor de buurt komt bovenop de voortgaande activiteiten voor de Doktor Klaun Foundation. Dragons schenkt 10 procent van de opbrengst van ieder verkocht kaartje aan de stichting die zich inzet voor geestelijk en verstandelijk gehandicapten in vooral Slowakije.

Utrecht speelt de eerste thuiswedstrijd komende zondag tegen Amstel Tijgers. De wedstrijd op de Vechtsebanen begint om 20.00 uur. Amsterdam speelde enkele jaren geleden een deel van de thuiswedstrijden in Utrecht.