22 december 200800:00

Drie op een rij voor Groningen

Groningen Grizzlies sloot een uitstekende week af met een verrassende 2-3 zege in Geleen. Het betekende voor de Grizzlies de derde winstpartij in vijf dagen. Tilburg Trappers speelde thuis tegen Eindhoven Kemphanen en boekte een monsterzege: 16-3.

Eaters Geleen - Groningen Grizzlies

Hoe langer de busreis, hoe beter de resultaten. Althans dat geldt voor Groningen Grizzlies dit seizoen wel. Voor de tweede keer dit seizoen wonnen de Groningers in het verre Zuiden van Eaters Geleen. Tijdens het eerste weekend van de bekercompetitie wonnen de Groningers al met 2-5. Nu won de ploeg van coach Sergei Yashin in overtime met 2-3 van de Limburgers.

Na een doelpuntloze eerste periode openden de bezoekers na 33 minuten de score. Blair Lefebvre liet op aangeven van Noel Coultice de Geleense goalie Benjamin Finkenrath kansloos. Heel lang mocht Groningen niet genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten was het de Canadees Lance Herauf die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Voor Herauf was dit al zijn vijfde treffer in zes competitiewedstrijden.

Aan het begin van de derde periode namen de Groningers opnieuw de voorsprong. De achttiende seizoenstreffer van Derek Bachynski bracht vreugde in de spelersbank van Grizzlies. Die voorsprong bleef lang op het bord staan tot zes minuten voor tijd. Lambert Keulen wist in ieder geval een punt in Geleen te houden met zijn zevende doelpunt.

Bij dat ene punt bleef het ook voor Geleen. Na twee minuten in overtime scoorde Blair Lefebvre de game-winning goal. Voor Lefebvre zijn tweede van de avond en alweer zijn elfde goal in dienst van Grizzlies. Dat betekent voor de Canadees in zijn twaalfde wedstrijd bijna een gemiddelde van Ă©Ă©n doelpunt per wedstrijd.

Door de winst stijgt Groningen naar de zesde plaats. Grizzlies heeft nu zeven punten uit zes wedstrijden. Tegenstander Geleen staat een plekje lager met Ă©Ă©n punt minder. Voor coach Uli Egen is er nog een hoop werk te doen maar is het vooral wachten op versterking.

Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

Het is al vaker gezegd maar Eindhoven Kemphanen is een verrijking voor de eredivisie. De ploeg van Leo van den Thillart maakte dit seizoen al vaak indruk onder aanvoering van de sterke imports Matt Anthony, Kevin Galerno, Tyler Hilbert en Brent Patry. Toch speelt de ploeg na een overwinning vaak erg matig in de tweede wedstrijd van een weekeinde.

Na de knappe winst op Heerenveen een dag eerder, ging het helemaal mis voor Eindhoven in Stappegoor. Binnen twaalf minuten stond de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong waardoor eigenlijk de wedstrijd al beslist was. Casey Vanschagen en tweemaal Taggart Desmet bezorgden Trappers de voorsprong. Ex-Tilburger Jeffrey Melissant scoorde nog voor Eindhoven zodat de ploegen met een 3-1 voorsprong gingen rusten.

In de tweede periode ontspoorde de Eindhovense trein. Kemphanen liep tegen een vrachtvol straffen aan en dat is tegen Tilburg vragen om moeilijkheden. Trappers scoorde driemaal achter elkaar met twee Kemphanen in de strafbank. Reden genoeg voor Leo van den Thillart om zijn goalie Matt Anthony dit leed te besparen. Backup Yordan van Hoegee mocht de wedstrijd uitspelen.

De teller bleef uiteindelijk staan op 16-3 in het voordeel van Trappers. Topscoorders aan Tilburgse zijde waren Matt Smith met vier treffers en Taggart Desmet met drie doelpunten.

Tilburg blijft door de zege aan kop in de eredivisie en voor Eindhoven is er nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg staat knap op de vijfde plaats met negen punten.