23 oktober 200400:00

Drieklapper voor Love

Nijmegen Emperors handhaafde vrijdagavond de ongeslagen status in eigen huis. De Canadees Ryan Love leverde met drie goals een belangrijke bijdrage aan de 6-2 overwinning van Nijmegen op Den Haag Wolves.

Den Haag trad aan zonder twee geblesseerde Tsjechen, zonder Robert van Yperen en zonder Peter Seton die met het Nederlands Team op stap is. Opvallend is dat bij Nijmegen Nick de Jong wel gewoon in de opstelling stond. Hij kende ook direct een bijzonder effectieve wedstrijd met drie assists. Ook Bob Teunissen kwam tot drie voorzetten in de ontmoeting. Jim Nagle had twee goals.

Nijmegen pakte halverwege de eerste periode het initiatief in de wedstrijd met een frommelgoal van Jim Nagle. Anderhalve minuut later was het de beurt aan Ryan Love om te profiteren van een prima assist van Bob Teunissen, zodat Nijmegen met een confortabele 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

Den Haag verloor de eerste wedstrijd in het Triavium met 5-0, maar slaagde er na zes minuten in de tweede periode in om doelman Casper Swart te passeren. Het was de in de Eredivisie teruggekeerde Elmer Kuik die raakschoot. Daarmee werd Swart na 146 minuten en 49 seconden voor het eerst dit seizoen gepasseerd in het eigen stadion.

Het duurde niet lang voordat Swart wederom moest vissen. Halverwege de tweede periode was het speler-coach Kristoff van den Broeck die met een droog schot de gelijkmaker binnenschoot. Op de powerplay kreeg Den Haag zelfs de kans om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het was echter Ryan Love die er met de puck vandoor ging en de debuterende doelman Victor Boutrs Girgis passeerde voor zijn tweede treffer van de avond.

In de derde periode stelde Nijmegen Emperors de zege definitief veilig. Na twee minuten was het Jim Nagle die op assistentie van Huub Verdonschot de vierde Nijmeegse treffer binnenschoot, terwijl in het restant van de wedstrijd ook nog Ryan Love en John Versteeg tot scoren kwamen.

Nijmegen won hiermee de derde thuiswedstrijd op rij. Den Haag verloor tot nu toe alle uitwedstrijden. Emperors zet de strijd om de Challenge Cup aanstaande zondagavond voort in Geleen. Den Haag ontmoet zaterdagavond al Tilburg Trappers in eigen stadion. De wedstrijd in de herbouwde Uithof begint om 19.30 uur.