19 oktober 200300:00

Droom Bulldogs voorbij

De droom van de Amsterdam Bulldogs om de derde ronde van de Continental Cup te halen is voorbij. Het team van Ron Berteling verloor haar derde wedstrijd met 3-2 van het sterke Franse Amiens en is derhalve uitgeschakeld.

Amsterdam kan echter met opgeheven hoofd de busreis terug naar Nederland aanvangen. De ploeg heeft uitstekend partij gegeven met een gelijk spel en een nipte nederlaag tegen de sterke Franse deelnemers en een prachtige 6-0 zege op het Italiaanse Asagio op haar naam. Toch zal er sprake zijn van een kleine kater, aangezien het verwezenlijken van de droom zo dichtbij was.De wedstrijd van zondagmiddag was lange tijd enorm spannend. De hoofdstedelijke landskampioen kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar moest halverwege de wedstrijd twee goals binnen een minuut toestaan en slaagde er in het restant van de speeltijd niet in om een beter resultaat uit het vuur te slepen.Amsterdam kwam na vier minuten spelen via op voorsprong. Hij werkte een assist van in het doel. Bulldogs mocht slechts enkele minuten genieten van de voorsprong. In de elfde minuut klopte Francois Rozenthal op aangeven van Tommi HÀmÀlÀinen en Jonathan Zwikel . Het was de eerste goal die de jeugdige Nijmeegse goalie moest incasseren. Hij had zijn doel in deze ronde van de Continental Cup liefst 130 minuten schoon gehouden.In de tweede periode kwam Amsterdam via goaltjesdief weer op voorsprong. en verzorgden de assists op deze goal. Een powerplay tegen betekende echter het begin van het einde voor Amsterdam. Tijdens de powerplay zelf schoot Vincent Bachet op assistentie van Anthony Mortas en Jonathan Zwikel de gelijkmaker binnen. Exact 45 seconden later stond Amiens op voorsprong toen Anthony Mortas scoorde op aangeven van Denis Perez.Het restant van de tweede periode en de hele derde periode brachten verder geen goals meer, waardoor de uitschakeling van Amsterdam een feit werd. Dit betekent dat de ploeg van Ron Berteling zich weer kan gaan concentreren op de nationale prijzen, waarvoor het de absolute topfavoriet is. Via de Coupe der Lage Landen zit hier ook nog een internationaal tintje aan. Daarnaast kan een belangrijk deel van de spelersgroep van Amsterdam dit seizoen nog vooruitkijken naar twee vierlandentoernooien met Oranje.Voorlopig moet de ploeg aankomende dinsdag alweer afreizen naar Geleen voor de volgende wedstrijd in de bekercompetitie. Diezelfde ploeg komt vrijdag op bezoek in de Jaap Edenhal.