10 maart 200600:00

Door [email protected]

Drukke deadlinedag

Olli Jokinen blijft in Florida. De deal die geen deal werd is misschien wel het meest interessante nieuws van de afgelopen nacht verlopen trade deadline in de NHL. Een nadere blik op het nieuwe contract van Jokinen en een overzicht van een aantal trades die wel doorgingen.

Het kost de Panthers de komende vier seizoenen in totaal 21 miljoen dollar, maar dan hebben ze ook wat. Captain Olli Jokinen blijft bij in Florida. De succesvolle Fin leidt zijn team op alle vlakken met 29 goals, 37 assists, 66 punten en 6 gamewinning goals.

Het contract komt als een redelijke verrassing. Jokinen zou deze zomer vrij zijn om elders een contract te tekenen en wees een eerder aanbod van zijn huidige club af. De afweging voor de Panthers leek te gaan tussen traden voor deadline, of hopen op de playoffs en hem in de zomer te zien vertrekken. Zowel de club als Jokinen hebben aagegeven blij te zijn dat het toch nog tot een deal is gekomen.

De 27-jarige Fin ziet zijn salaris met dit nieuwe contract komend seizoen verdubbelen. Hij speelt sinds 2000 bij de Panthers. Het contract voor Jokinen geeft ook vernieuwde hoop aan de fans dat goalie Robert Luongo zal praten over een contractverlenging. De goalie had in de media aangegeven pas te willen praten over een contract als Jokinen was vastgelegd.

Samsonov naar Oilers
Woensdag versterkte Edmonton de selectie al met goalie Dwayne Roloson. Donderdag werd ook Sergei Samsonov nog aan het team toegevoegd. De 27-jarige Russische winger staat bekend om zijn snelheid en creativiteit.

Voor de Bruins is het verlies van Samsonov zwaar, maar begrijpelijk. Aankomende zomer wordt de Rus unrestricted free agent en kan dan dus bij elk team tekenen. Aangezien er geen voortgang werd geboekt in de onderhandelingen vond het bestuur van Boston het verstandig nu een trade te verwezelijken om zo nog iets voor de winger te krijgen. De Bruins kregen in ruil center Marty Reasoner, prospect Yan Stastny en een draftpick in de tweede ronde van 2006.

Boston versterkte zich nog wel met forward Mariusz Czerkawski, die in Toronto niet langer aan spelen toekwam.

Recchi naar Hurricanes
De Pittsburgh Penguins hebben forward Mark Recchi naar de Carolina Hurricanes gestuurd. De 38-jarige veteraan zal daar de plaats in moeten nemen van de geblesseerde Erik Cole. Heel veel soeps krijgen de Penguins niet terug voor Recchi, maar aangezien het team de playoffs niet zal halen is het dumpen van salaris alleen maar logisch.


Recchi onderuit tegen Washington

Veel wisselingen bij Coyotes
De Phoenix Coyotes hebben een drukke dag gehad donderdag. De belangrijkste aanwinst is Oleg Kvasha. De Rus maakt de overstap na vijf seizoenen bij de New York Islanders gespeeld te hebben. Ook Yannick Lehoux en Jamie Rivers zijn nieuw in het team van Wayne Getrzky. Tim Jackman, Sean O'DOnnel en Jamie Lundmark kunnen hun koffers pakken en verhuizen. De Coyotes hebben nog een kans om de playoffs te halen en Kvasha zal daarbij een belangrijke rol moeten spelen.

Ottawa versterkt in de breedte
Stanley Cup contender Ottawa Senators heeft een tweetal strategische trades uitgevoerd. Ten eerste werd goalie Mike Morrison opgepikt. De voormalig Edmonton Oiler zal tijdens de blessure van Dominik Hasek als ervaren backup voor Ray Emery moeten werken.

De 26-jarige Tyler Arnason werd uit Chicago gehaald om als tweedelijns center te kunnen optreden. De Sens moesten een tweede ronde draftpick en winger Brandon Bochenski inleveren voor Arnason. Fanfavoriet Bochenksi draaide een puik pre-season in Ottawa, maar slaagde er niet in om in de basisopstelling te komen. Arnason scoorde bij de matige Blackhawks in 60 wedstrijden 41 punten en staat op een nette +5 plus/minus rating.