ED utrecht kampioen 0708

29 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Duitse doelman bij Dragons

Utrecht heeft de 24-jarige Duitse doelman Mario D'Antuono aangetrokken. De nieuwkomer speelde afgelopen seizoen in eigen land op het vierde niveau voor Harzer Wölfe Braunlage. De club nam ook nog contracten met twee Slowaakse verdedigers mee terug naar Nederland, waardoor het aantal imports op zes komt.

De komende periode rekent de club er nog op een aanvaller en een verdediger aan de selectie toe te kunnen voegen. Utrecht was de afgelopen periode op zoek naar een doelman voor het komende seizoen. Daartoe werden gesprekken gevoerd met drie kandidaten in Slowakije. Twee wezen het aanbod van Utrecht af, terwijl de derde lang aarzelde. Dat bracht de delegatie bij de 24-jarige Mario D'Antuono die uit de jeugdopleiding van Frankfurt afkomstig is.

De 118 kilo zware doelman is een bekende van de dit jaar aan de technische staf van Utrecht Dragons toegevoegde oud-doelman Chad Kambeitz. Deze werkte eerder dit jaar enkele dagen met D'Antuono. Deze kwam met zijn club Harzer Wölfe Braunlage, met opmerkelijk genoeg een particulier bejaardenhuis als hoofdsponsor, uit in de regionalliga Nordost, dezelfde liga waar in het verleden Groningen-aanvaller Fabio Patrzek uit afkomstig was.

Daarvoor speelde hij enkele jaren voor Bad Neuheim, dat in die periode zowel op regionalliga als oberliga-niveau speelde. D'Antuono was hier echter vooral als back-up actief. Volgens Chad Kambeitz is de nieuwkomer bij Utrecht vooral een snelle doelman. Het contract werd volgens het Algemeen Dagblad ondertekend in een wegrestaurant in de buurt van Frankfurt.

De andere twee nieuwkomers zijn jonge verdedigers uit Slowakije. Milan Hornik is in mei van dit jaar 21 geworden en kwam afgelopen seizoen uit voor HC Klavovy in de tweede liga. Hornik is afkomstig uit de jeugdopleiding van Dukla Trencin. Hij speelde vorig jaar 37 wedstrijden, waarin hij twee goals en vier assists voor zijn rekening nam.

De andere nieuwe verdediger, Jozef Kotleba, wordt in september 23. In tegenstelling tot de andere Slowaken van Utrecht heeft hij geen achtergrond bij Dukla Trencin, maar bij Slovan Bratislava, de andere grootmacht uit het Slowaakse ijshockey. Kotleba is een kennis van Boris Varga, die vorig jaar al uitkwam voor Utrecht. Beide spelers waren teamgenoten bij Piestany in de Slowaakse eerste divisie.

Kotleba speelde daar drie seizoenen, maar kwam vorig jaar uit voor HK Ruzinov 99 Bratislava. Daar speelde hij inclusief play-offs 44 wedstrijden waaarin hij één goal en tien assists op zijn nam bracht.