20 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Duitse topcoach voor Eaters

Eaters Geleen heeft de voormalige Duitse international Ulrich Egen aangetrokken als nieuwe hoofdcoach. Egen heeft jarenlange ervaring als coach in de DEL, waarbij het laatstelijk als technisch directeur en assistent-coach actief was bij de FĂĽchse uit Duisburg.

Eerder werkte hij in verschillende functies onder meer voor Kassel, Augsburg, Berlijn en Moskitos Essen. Als speler kwam de 50-jarige in FĂĽssen geboren aanvaller onder meer 63 keer uit voor de Duitse nationale ploeg, waarbij hij deelnam aan drie WK's en de Olympische Spelen in Lake Placid waar ook Oranje aan meedeed. Als speler kwam hij ruim twaalf seizoenen uit op het hoogste niveau bij onze Oosterburen.

Het is niet voor het eerst dat een voormalige Duitse international aan het roer komt bij de Limburgse eredivisionist. Eerder stond DĂĽsseldorf-legende Manfred Wolf in de bank bij de Limburgers. Egen volgt in Geleen de Canadees Dave Hyrsky op, die in eigen land bij een juniorenteam aan de slag gaat.

'We hebben met verschillende trainers gesproken, die voor de functie in aanmerking kwamen. Ulrich Egen heeft ons met zijn concept, zijn vakmatige competentie en zijn ideeën volledig overtuigd. Hij steunt de filosofie van de club waarbij jonge spelers moeten worden ingepast in de selectie', zegt voorzitter Raymond Wintraecken van Eaters op de website van zijn club.

Voor de jonge spelers moet Geleen de concurrentie aan met de jeugdafdeling, die bezig is een team in de Eerste Divisie op het ijs te brengen. Het aanstellen van een nieuwe coach is het eerste teken van leven vanuit Eaters voor het komende seizoen. De club heeft nog geen spelersnamen vrijgegeven.