Eaters novello stretching

24 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters blijft ongeslagen

Brad Smulders keerde afgelopen zomer terug van Heerenveen naar Geleen. De Nederlandse-Canadees scoorde zaterdagavond twee goals en een assist tegen zijn oude ploeg in de 3-6 zege voor Eaters Geleen.

Smulders tekende onder meer voor de winnende treffer in de derde periode. Door de winst gaat Eaters als fiere koploper in de competitie de kerst in. Voor Heerenveen is er even een periode van reflectie noodzakelijk. De ploeg verloor de vierde wedstrijd op rij in de competitie en staat vooralsnog onderaan.

Het wordt een lastige taak voor Alex Andjelic om de Flyers weer op de rails te krijgen. De ervaren coach stond voor het eerst in zo'n beetje achttien jaar weer in de bank bij Heerenveen, die hij eerder coachte in het BP Oilers-tijdperk. Hij zag dat zijn team Geleen lange tijd kon bijhouden, na de tweede periode was de stand 3-3, maar dat de derde periode toch nog een overtuigende nederlaag opleverde voor zijn team.

Bij Flyers ontbraken ook de deze week vertrokken Brad Wanchulak en Corey Sabourin. De overgebleven buitenlanders namen wel de complete productie voor hun rekening. Brian Ballman had een goal en een assist, Garrett Winder een treffer en Casey Bartzen kwam tot twee assists. Jonas Carlenius scoorde de derde Friese treffer.

Aangezien Eaters via Steven Farrer, John Holmes en Brad Smulders ook drie keer scoorden in de eerste veertig minuten, ging de wedstrijd een spannende derde periode in. Na zes minuten in de derde doorgang was het Brad Smulders die Eaters het voordeel bezorgde, waarna Akim Ramoul en CJ McConnell de zege definitief maakte.

Eaters werd gecoacht door oud-speler en bestuurslid Danny Peters. Coach Dave Hyrsky had vanwege ziekte de reis naar Friesland niet ondernomen.