30 januari 200700:00

Eaters explodeert naar kop

Eaters Geleen is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg van Dave Hyrsky klopte Tilburg Trappers voor de tweede keer in drie dagen. De broertjes Visser scoorden samen drie van de treffers in de 8-2 zege.

Een vanuit Trappers zichtpunt dramatische tweede periode bracht de beslissing in deze voor het thuisvoordeel in de play-offs belangrijke wedstrijd. Geleen pakte de leiding op de valreep van de eerste periode en scoorde daarna vijf keer in de tweede doorgang op weg naar een forse overwinning.

Er leek in de eerste periode nog weinig aan de hand voor Trappers dat via Daryl Bat in de zesde minuut zelfs nog aan de leiding kwam. Heel lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong, op aangeven van Brian McGarry wist Jamie Visser de puck achter Nick Boucher te deponeren.

Ruim achthonderd toeschouwers waren naar Glanerbrook afgereisd en de Eaters-fans onder hen zullen geen spijt hebben gehad van het bezoeken van een wedstrijd op de onaantrekkelijke dinsdagavond. Jamie Visser scoorde met nog vijftig seconden te gaan in de eerste periode de treffer die Geleen op voorsprong bracht. De Nederland-Canadese international tilde daarmee zijn doelpuntentotaal voor het seizoen naar negentien.

In de tweede periode lukte bij Geleen alles en zakte het spel van Trappers weg naar een bedenkelijk niveau. De periode was amper begonnen toen CJ McConnell de puck al in het net had liggen. Drie minuten later was het de beurt aan Brian McGarry. Met drie goals in vier minuten vanaf de 32e minuut gooide Eaters de deur daarna definitief in het slot.

De eerste van die drie goals werd gescoord door Brian McGarry. In de hoogste Finse competitie draagt de topscorer in de liga een gouden helm. McGarry zou daar het theoretische recht hebben gehad om die helm over te nemen van een tegenstander. Met twee goals en twee assists was hij een belangrijke factor in de zege van Geleen, maar passeerde hij ook Doug Stienstra en Dave Bonk op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Erik Landman en Steven Farrer maakten de andere doelpunten. Dit noopte Trappers-coach Larry Suarez tot een wissel in het doel. Martin Trommelen had nog nauwelijks tijd gehad om zich warm te stretchen, toen de puck alweer in het net lag. Jason Visser met zijn eerste goal in dienst van Geleen. Iets later scoorde Dave Bonk nog namens Trappers. Alweer zijn zevende shorthanded goal van het seizoen. Leuk voor de statistieken, maar voor het resultaat in deze wedstrijd niet meer van belang.