27 oktober 200700:00

Door [email protected]

Eaters Geleen test Selander

André Selander is op try-out bij Eaters Geleen. De 23-jarige Zweedse aanvaller is de beoogde vervanger voor Joey Grasso, die afgelopen week moest vertrekken. Selander zal voorlopig alleen meetrainen in Geleen.

Selander doorliep de jeugdopleiding van Västra Frölunda en kwam in zijn laatste jeugdjaar bij Malmö Redhawks terecht. In Malmö kreeg hij ook de kans om op het hoogste niveau - de Elitserien - aan te treden, maar verder dan twee wedstrijden kwam hij niet.

In de volgende seizoenen pendelde hij op en neer tussen de eerste divisie en de Allsvenskan, respectievelijk het derde en tweede niveau in Zweden. In 2005-06 speelde hij voor het eerst buiten zijn geboorteland, toen hij een deel van het seizoen in Denemarken doorbracht.

Volgens het Zweedse Elite Prospects is Selander een fysieke speler, die graag checks uitdeelt. Zijn aanvallende talenten zijn volgens dezelfde bron beperkt, wat onderstreept wordt door zijn magere aanvallende productie sinds zijn laatste U20-jaar.

Geleen kwam Selander op het spoor na een tip van Eaters-verdediger Henrik Ivarsson. De Zweedse Eater kent Selander uit de jeugdopleiding van Västra Frölunda. Afgelopen seizoen speelden ze een tijd samen bij Mölndal in de Zweedse tweede divisie, het vierde niveau in zijn thuisland.

Selander traint voorlopig alleen mee bij Eaters. Pas als de technische staf overtuigd is van zijn toegevoegde waarde zal hij in de wedstrijdselectie worden opgenomen.