2 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters gooit de selectie om

Eaters Geleen heeft de jonge Canadezen Robbie Holoien en Steven Leslie alweer naar huis gestuurd. De Italiaanse-Amerikaan Joey Grasso en de jeugdspelers Lars van Sloun en Diego Winter zijn juist opgenomen in de selectie. Eaters verwacht binnenkort nog een aanwinst te kunnen presenteren.

Holoien en Leslie werden al halverwege augustus door Eaters vastgelegd. Beide spelers kwamen op voorspraak van oud-coach Dave Hyrsky. De spelers voldeden niet aan de verwachtingen van de nieuwe coach Ulrich Egen. Ook de proefspeler Tom Yawney krijgt geen contract aangeboden bij Eaters.

Dat geldt wel voor de Amerikaanse aanvaller Joey Grasso die ook op proef meetrainde. Grasso komt uit Long Island in de Verenigde Staten, maar beschikt ook over een Italiaans paspoort. Zijn profstatistieken houden op in het seizoen 2003-4 toen hij twee wedstrijden speelde voor de Lubbock Cotton Kings.

Het jaar daarvoor was hij actief voor vier teams in de Central Hockey League, waarbij hij in 31 wedstrijden twee goals en twee goals en twee assists voor zijn rekening nam. Een jaar eerder kwam hij uit voor Baton Rouge in de sterke East Coast Hockey League, waar hij in acht wedstrijden drie assists op zijn naam bracht. Volgens Eaters maakte hij in 1998 deel uit van de U20-selectie van de VS.

Wat Grasso de afgelopen seizoenen heeft gedaan is niet helemaal duidelijk. Twee jaar geleden werd Grasso afgetest bij de Dayton Bombers in de East Coast Hockey League, terwijl hij begin dit jaar nog op proef was bij de Rocky Mountain Rage uit de Central Hockey League. Hij heeft een eigen ijshockeyschool en is actief als scout voor de Santa Fe Roadrunners uit de juniorenliga NAHL.

De jeugdspelers Diego Winters en Lars van Sloun kwamen de afgelopen jaren al af en toe uit voor Eaters en zijn nu door Uli Egen toegevoegd aan zijn selectie.