2 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Brenk binnen

Eaters heeft de Amerikaanse aanvaller Jake Brenk aangetrokken. De forward speelde in het verleden verschillende keren in Nijmegen en was afgelopen jaar actief op het vierde niveau in Zweden.

Brenk is de tweede import-aanvaller in de selectie van Uli Egen. Eerder al werd het contract met Steve Farrer verlengd. Hij is na Benjamin Finkenrath ook de tweede nieuwkomer in het team. Brenk werd in 2001 in de vijfde ronde gedraft door Edmonton Oilers. Hij speelde toen voor Minnesota State Mankato University.

Brenk geniet in Nederland natuurlijk vooral bekendheid als speler van Nijmegen tijdens het kampioensjaar drie seizoenen geleden. De beweeglijke, enthousiaste Brenk vormde bij de toenmalige Emperors een koningskoppel met topscorer TJ Caig. Als tussentijdse versterking eindigde hij als vierde op de topscorerslijst van de club met 24 goals en 23 assists in 34 wedstrijden.

Na een poging het in het Noord-Amerikaanse ijshockey te redden, keerde hij het daaropvolgende seizoen weer als tussentijdse versterking terug in Nijmegen. Toen kon hij de met Zweedse invloed samengestelde ploeg niet richting de play-offs sturen. Toch was de bij het publiek zeer populaire forward in zeventien wedstrijden nog goed voor tien goals en vijftien assists.

Bij Kallinge/Ronneby op het vierde Zweedse niveau liet de 26-jarige uit Minnesota afkomstige ijshockeyer ook zien zijn punten mee te kunnen pakken met volgens Eurohockey.net achttien goals en veertien assists. Het is niet duidelijk in hoeveel wedstrijden. Eaters zegt bijzonder verheugd te zijn over de komst van Brenk.