27 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Ivarsson terug

De Zweed Hendrik Ivarsson keert het komende seizoen terug in Geleen. De verdediger tekende een nieuw contract in Limburg. Ook Lambert Keulen is volgend jaar weer te zien in het shirt van de Eaters.

Dat meldt Geleen in een persbericht. Ivarsson kwam afgelopen decemberr naar Geleen en kwam in 26 wedstrijden tot zes goals, zes assists en dertig strafminuten. Ivarsson deed vorig jaar een vergeefse poging om een contract af te dwingen bij de Houston Aeros in de American Hockey League.

Zijn jeugdopleiding genoot hij in de hoog aangeschreven Superelite Liga bij Västra Frölunda HC Indians. In zijn verdere carrière speelde hij voor Mölndal en Osby in de 1ste divisie in Zweden en IFK Arboga dat een niveau hoger uitkomt in de Allsvenskan.Twee jaar geleden had hij bij Osby in 44 wedstrijden tien goals, vijf assists en in totaal 115 strafminuten.

Ivarsson is alweer de vijfde verdediger in de selectie van de nieuwe coach Ulrich Egen. Eerder al werd de terugkeer van Mike Walling en Brad McDonald bekendgemaakt, terwijl ook Erik Tummers werd gecontracteerd. De jonge Canadees Steven Leslie completeert het kwintet.

Lambert Keulen is al vele jaren een vaste waarde in de ploeg van Geleen. Met 21 goals en 21 assists in 45 wedstrijden kende de speler uit de eigen jeugdopleiding zijn statistisch beste seizoen tot nu toe. Hij werd met die cijfers de nummer acht op de topscorerslijst van de Limburgse eredivisionist.