Eaters Kratky intro

20 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Kratky binnen

Eaters Geleen completeert de selectie met de 32-jarige Tsjechische verdediger Petr Kratky. De oud-speler van Heerenveen vervangt de enkele weken geleden weggestuurde Martin Toms. Bij Groningen vertrekt Jonas Carlenius.

Voor Kratky is Geleen de tweede club dit seizoen. Tot december speelde hij bij Newcastle Vipers in het Verenigd Koninkrijk, maar daar werd hij begin december op de keien gezet wegens matige prestaties. Hij had met twee gebroken vingers al een deel van het seizoen gemist en na zijn terugkeer begon zijn club te verliezen. Reden voor coach Rob Wilson om Kratky uit de selectie te zetten.

Kratky speelde achttien wedstrijden in Newcastle, waarin hij tot 3 punten en 32 strafminuten kwam. De 1,96 lange en 102 kilo zware verdediger speelde in 2005/06 voor Heerenveen, waar hij in 37 wedstrijden tot vijf goals, twaalf assists en 88 strafminuten haalde. Met Heerenveen behaalde hij de finale om het landskampioenschap, waarin de ploeg onderuit ging tegen Nijmegen. Een jaar later speelde hij voor Briancon in Frankrijk, alvorens naar Engeland te vertrekken.

Eaters had eerder een Canadees op proef, maar deze werd afgetest als vervanger voor Toms. Voor het aantrekken van Kratky maakt Geleen gebruik van de regel waarbij voor 31 januari nog Ă©Ă©n import mag worden ingewisseld.

Groningen maakt het seizoen af zonder Jonas Carlenius. De pas enkele weken geleden vanuit Heerenveen overgekomen Zweed maakt het seizoen af bij Bad Nauheim in Duitsland. Daar speelt ook de topscorer van de Grizzlies Kevin Levallee. Carlenius speelde veertien wedstrijden voor Groningen, met Ă©Ă©n goal en acht assists als gevolg. Groningen wil hem de mogelijkheid van de overstap niet onthouden omdat het seizoen van Bad Nauheim nog wat langer duurt.

Groningen speelt op 17 februari de laatste wedstrijd van het seizoen.