7 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters klopt Heerenveen

Eaters Geleen herstelde zich zondagavond van de nederlaag van vrijdag met een 6-3 zege op Heerenveen. Henrik Ivarsson scoorde twee keer namens de Limburgers, terwijl Markus Ojala zijn eerste treffer in dienst van de Flyers noteerde.

Door de zege verstevigt Geleen zijn tweede plaats op de ranglijst en lijkt het team, met Dave Hyrsky weer in de bank, op de juiste weg richting de bekerfinale op 17 januari in Eindhoven. Eaters greep al vroeg in de wedstrijd het initiatief tegen Heerenveen, dat een dag eerder nog van Nijmegen won, en stond dit in de loop van de wedstrijd niet meer af.

Akim Ramoul opende de score met zijn elfde treffer van het seizoen. Hij deed dit op assistentie van Lamonte Polet, die na het missen van een aantal wedstrijden met een blessure weer terugkeerde in de opstelling van Geleen. Clubtopscorer Brian McGarry en Steven Farrer maakten er later in de periode 3-0 van, voordat Marco Postma iets terugdeed namens Heerenveen.

De treffer van Postma was niet het begin van een comeback. CJ McConnell en Henrik Ivarsson troffen vroeg in de tweede periode binnen twaalf seconden beiden doel. Voor Ivarsson was het pas zijn tweede treffer in tien wedstrijden voor Geleen. Laat in de periode kwamen Markus Ojala en Justin Bekkering nog tot scoren voor de Flyers, maar daar bleef het offensief voor de Friezen bij.

Alex Andjelic haalde vlak voor tijd nog zijn doelman naar de kant, maar dat mocht niet meer baten. Lars Ivarsson vond het lege net om de eindstand op 6-3 te bepalen.