30 november 200300:00

Eaters nipt langs Deurne

Eaters Geleen heeft in een open en rommelige wedstrijd Deurne Phantoms met 3-2 verslagen. De winnende treffer kwam op naam van Joris Peussens. Tilburg Trappers bracht Amsterdam de tweede nederlaag in vier wedstrijden toe met een 5-3 zege in eigen huis.

De hoofdrollen in de wedstrijd waren weggelegd voor de beide doelmannen. In het doel van Deurne verrichtte de in Trencin, Slowakije geboren een reeks fabuleuze stops, terwijl namens Geleen tenminste zes open kansen ongedaan maakte.Het goede optreden van de doelmannen was de enige reden waarom de ontmoeting tussen Deurne en Geleen niet in een doelpuntenfeest eindigde. Beide ploegen speelden vooral defensief een zeer matige wedstrijd, terwijl vooral Geleen zichzelf regelmatig in de problemen bracht met foutieve passes en ondoordachte solo-acties. Met ex-Eater op de blauwe lijn, bood dit Deurne volop de kans op snelle counters. De Slowaakse ex-topscorer in Nederland miste echter vier keer alleen voor de keeper en kon zo geen stempel drukken op de wedstrijd.Duidelijk was wel dat Eaters zeer gebrand de wedstrijd inging. Bij Deurne naast Uharcek ook nog en . Al in de eerste minuut werd het slachtoffer van een bloedige overtreding van , die hier vier minuten voor mocht gaan zitten. De Belgen wisten het langdurige numerieke voordeel echter niet uit te buiten, zoals ze later in de wedstrijd ook niet wisten te profiteren van twee momenten met twee man meer op het ijs.Na zes minuten spelen kwam Deurne echter wel op voorsprong. Puckverlies in het aanvalsvak van Geleen leidde tot een snelle uitbraak van de jonge , die puur op snelheid doorschaatste en prachtig afrondde in de bovenhoek. Een minuut later was er een gouden kans op de tweede treffer. In een drie op een situatie kreeg Uharcek de puck iets te ver achter zich aangespeeld, zodat zijn schot kracht miste.Na elf minuten klopt voor het eerst Cervenan. Zijn inzet wordt echter gekeerd door de paal. De rest van de periode staat bol van de kansen, maar leidt niet meer tot doelpunten. Geleen kijkt zeker niet onverdiend tegen een achterstand aan en mag de handen dichtknijpen dat deze niet wat hoger uitvalt.Deurne heeft echter een beperkte selectie meegenomen. Slechts twee lijnen kan coach Eddy de Clerck op het ijs brengen. Een veel feller Geleen kan hier in de tweede periode van profiteren. De Belgen worden met de rug tegen het eigen doel gezet en Geleen krijgt een reeks uitgelezen kansen. Als de puck na vijf minuten eindelijk in het net belandt, is dit echter vooral de verantwoordelijkheid van de ongelukkige verdediger De Pillecijn die een scherpe voorzet van met zijn schaats feilloos van richting verandert waardoor Cervenan kansloos is.De druk van Geleen neemt toe. Vooral als de ploeg van een powerplay krijgt. Na een snelle pass mag echter alleen doorschaatsen, maar zijn inzet wordt wederom door gekeerd. Direct daarop aan de andere kant toont , spelend met het oude rugnummer van Uharcek, dat hij een van de meest succesvolle scherpschutters in de Nederlandse competitie is. Als Peussens dan een prima aanval afrond voor de 3-1 lijken de kaarten geschud op Glanerbrook. blijft zich echter meer dan uitstekend weren en het lukt Eaters niet om het enorme overwicht om te zetten in meer goals.De derde periode verloopt lange tijd wat rommelig. Deurne is duidelijk vermoeid en kan eigenlijk steeds minder, maar Geleen weigert om de wedstrijd definitief te beslissen. De aansluitingstreffer van de Tsjech met nog vijf minuten te spelen, komt dan ook eigenlijk uit de lucht vallen. Ineens is er echter wel weer hoop voor het eerste Belgische punt in de Coupe.Een powerplay in de laatste twee minuten geeft Deurne een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De ploeg frommelt zich ook naar een paar kansen, maar als in de slotminuut door Sven Bergman naar de kant wordt gestuurd, pietert het slotoffensief uit en kan Geleen de punten incasseren.Amsterdam leed in Tilburg opnieuw puntverlies. De ploeg van Ron Berteling werd door Tilburg Trappers met 5-3 geklopt. Het was de tweede zege van Tilburg op Amsterdam dit seizoen. Trappers klimt door de zege naar de tweede plek op de ranglijst van de Coupe der Lage Landen. De Brabanders hebben zes punten achterstand op de nog ongeslagen Flyers, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld.