17 oktober 200400:00

Eaters onderuit in slotstuk

Eaters Geleen hield lange tijd zicht op de eerste punten van het seizoen. Twee treffers van Marcel Kars en een goal van Leo van den Thillart in de slotperiode zorgden er echter voor dat Amsterdam met een 3-6 zege de bus naar huis mocht nemen.

Bijna 650 toeschouwers zagen Bjorn Steijlen zijn rentree maken als 'starting goalie' bij Geleen. Vrijdagavond in Den Haag verving hij Christian van Sloun al tijdens de ontmoeting en vandaag kreeg de Belgische nationale doelman zijn eerste start van het seizoen.

Slechts Ă©Ă©n keer moest hij vissen tijdens de openingsperiode. Met iets minder dan zes minuten op de klok was het Doug Stienstra die raakschoot. Andri Salomonson breidde de voorsprong in de tweede periode uit op aangeven van Simon de Wit, alvorens Chad Euverman de eerste Geleense treffer maakte halverwege de wedstrijd. Hij deed dit shorthanded, omdat Eaters door scheidsrechter Passchier was betrapt op het spelen met een man te veel.

Nog geen minuut later mocht Marcel Kars twee minuten gaan brommen wegens een te hoog geheven stick. Tijdens deze powerplay verzorgde Euverman de assist en Brad Smulders schoot de gelijkmaker binnen. Amsterdam nam even later weer het initiatief via Mark Bultje, maar Stanislav Vernikov zorgde ervoor dat beide ploegen met een 3-3 stand konden gaan rusten. Ook bij deze treffer was Chad Euverman betrokken.

De derde periode was echter voor Amsterdam. Marcel Kars scoorde na twee minuten op aangeven van Lamonte Polet de treffer die uiteindelijk de boeken in zal gaan als de game winning goal. Leo van den Thillart en nogmaals Marcel Kars stelden de Amsterdamse zege veilig.

Amsterdam komt door deze winst op negen punten uit vier wedstrijden. De ploeg heeft in de eerste ronde van de beker nog de afgelaste uitwedstrijd in Den Haag tegoed. Geleen staat na vijf wedstrijden nog op nul punten en kan de bus voor de reis naar het bekerweekeinde al bijna afboeken.