29 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters onderuit in Tilburg

Tilburg Trappers klimt terug naar de koppositie in de eredivisie. De ploeg van Larry Suarez boekte zonder bijzonder goed te spelen een soepele 3-1 overwinning op Geleen. De Limburgers zagen daarmee een reeks van vijf overwinningen op rij doorbroken.

Het was de zesde ontmoeting tussen deze twee ploegen tot nu toe dit seizoen en zes keer heeft Tilburg nu aan het langste eind getrokken. De laatste overwinning van Geleen op Trappers stamt alweer van 30 januari van dit jaar. Mike Lalonde verhoogde op vrijdagavond zijn doelpuntenaantal dit seizoen met twee naar 27, waarmee hij de topscorer is bij Tilburg. Over de hele competitie hoeft de aanwinst van Trappers alleen Brian McGarry van Geleen voor te laten gaan. Die bleef echter puntloos voor 2100 toeschouwers in het ijsstadion in Tilburg.

Opvallend is dat alle treffers in de wedstrijd werden gescoord in de special situations. Lalonde nam daarbij een shorthanded goal voor zijn rekening, terwijl dezelfde speler, Simon de Wit en Jeremy Stasiuk allemaal met een man meer op het ijs de goal wisten te vinden. De Geleense treffer viel overigens pas tien minuten voor tijd, toen Tilburg al geruime tijd op een ruime voorsprong stond.

Ook in Tilburg was het geen spektakelstuk om naar te kijken in een wedstrijd waar met positieve verwachtingen naar uit werd gekeken. Trappers kreeg vorige week een pak op de broek van Heerenveen en wist later dat weekeinde maar met moeite van Amsterdam te winnen. Geleen daarentegen had voor het eerst dit seizoen een reeks overwinningen achter elkaar geboekt.

De koppositie van Tilburg is overigens geflatteerd. De nog ongeslagen Flyers hebben twee punten minder dan Trappers, maar twee wedstrijden minder gespeeld. Eaters zal komende zondag aan de bak moeten tegen de Friezen om zich Den Haag en Amsterdam van het lijf te houden in de strijd om de plekken in de play-offs.