28 november 200300:00

Eaters pakt punt in Mokum

Eaters Geleen verraste vrijdagavond vriend en vijand door pas na overtime te verliezen in Amsterdam. stelde met zijn derde goal van de avond echter nog het bonuspunt veilig voor Amsterdam.

De ervaringen van Geleen tot nu toe dit seizoen in Amsterdam zorgen voor een laag gespannen verwachting voor deze ontmoeting. De ploeg van kreeg in twee wedstrijden dertig goals om de oren en wist zelf maar drie keer te scoren.Toen Amsterdammer na veertig seconden al zijn 21e treffer van het seizoen binnenschoot leek het Amsterdamse publiek zich op te kunnen maken voor het volgende schietfestijn. Na een kwartier spelen bracht de hoofdstedelingen op 2-0, maar het scenario werd verstoord door die nog voor het einde van de periode de 2-1 binnenschoot. Toen diezelfde Euverman in de openingsfase van de tweede periode zelfs de gelijkmaker scoorde, begon het er voor het eerst op te lijken dat deze wedstrijd weleens anders kon lopen. Zeker toen in de 26e minuut Eaters zelfs op voorsprong bracht.De rest van de tweede periode leek het erop alsof Amsterdam was wakkergeschud en orde op zaken stelde. maakte zijn tweede van de wedstrijd om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen en en zorgden ervoor dat de stand aan het eind van de periode op 5-3 in het voordeel van de ploeg van Ron Berteling stond.Het duurde daarna tot de laatste tien minuten voordat de wedstrijd op hol sloeg. Eerst bracht met zijn vierde goal dit seizoen Eaters tot op een goal. vergrootte namens Amsterdam de voorsprong weer, maar via sloeg Geleen na 56 minuten weer terug. Exact een minuut voor tijd was er dan de verrassende gelijkmaker. Wederom een treffer van de scherpschutter in Geleense dienst . Voor de Canadees was het zijn zestiende treffer, waarmee hij derde staat op de topscorerslijst van Nederland.Belangrijker nog, met zijn treffer bezorgde hij Geleen het eerste punt dit seizoen tegen Amsterdam. , met 23 treffers de absolute topscorer, stelde echter in de vierde minuut van de extra speeltijd het bonuspunt veilig voor de ploeg van Ron Berteling.De Coupe der Lage Landen begint daarmee een stuk minder florissant voor Amsterdam dan de eerdere bekercompetitie. Na drie wedstrijden staat de regerende landskampioen al vier verliespunten achter op koploper Heerenveen.