8 oktober 200600:00

Eaters plet Dordrecht Lions

Eaters Geleen scoorde liefst twaalf treffers in de eerste periode van de ontmoeting met Dordrecht, waaronder vijf in een tijdspan van twee minuten en vijftig seconden. De eindstand was 18-1. Amsterdam klopte zaterdagavond Heerenveen na penaltyshots.

Geleen - Dordrecht 18-1
Een ontmoeting die scheidsrechter Van Baast beter na een minuut of vijf had kunnen afblazen. Of die beter gewoon helemaal niet geprogrammeerd had kunnen worden. Doelman Danny van Rijswijk incasseerde liefst twaalf goals in de eerste periode, waarbij zowel CJ McConnell als Lambert Keulen drie keer scoorden.

Zo was de wedstrijd in ieder geval goed voor de statistieken van de betrokken Geleen-spelers. McConell scoorde in totaal liefst zes goals, terwijl Lambert Keulen en Jamie Visser ieder zes punten op hun naam brachten. In totaal kwamen er negen spelers van Geleen tot scoren in de wedstrijd.

Glenn Seefal loste na de eerste periode Van Rijswijk af in het doel van de Lions en hoefde nog slechts zes goals te incasseren. De enige treffer van Dordrecht kwam op naam van Joop Visser en viel zes minuten voor tijd. De eerste officiële thuiswedstrijd van Geleen trok 720 toeschouwers naar Glanerbrook.

Amsterdam - Heerenveen 6-5 (penaltyshots)
Heel wat gelijkwaardiger ging het er in Amsterdam aan toe in de ontmoeting tussen de Tijgers en Flyers. Heerenveen had hier lange tijd de beste papieren in handen om het seizoen met winst te laten beginnen, maar moest uiteindelijk na penaltyshots zijn meerdere erkennen in de Amsterdamse formatie.

Alexander Schaafsma zette Amsterdam na vijf minuten op voorsprong, waarna Marco Postma na ruim acht minuten spelen de eerste Friese treffer van het nieuwe seizoen scoorde. Het was Justin Bekkering die ervoor zorgde dat Flyers met een voorsprong kon gaan pauzeren.

In de tweede doorgang wisselden Paul Vincent en Don Nichols goals uit, waardoor het voordeel van Ă©Ă©n treffer intact bleef voor Heerenveen. In een doelpuntrijke derde periode kwam Amsterdam eerst langzij via Mark Tanner, maar Kevin Bruijsten en Brad Wanchulak leken de wedstrijd namens de Friesen te beslissen. Paul Vincent en Alexander Schaafsma dwongen de doelpuntloze overtime af, die Bohuslav Subr in staat stelde het beslissende penaltyshot binnen te schieten.

Paul Vincent had twee goals en twee assists in de ontmoeting, terwijl Brad Wanchulak en Kevin Bruijsten ieder een goal en een assist hadden namens Heerenveen.