27 oktober 200700:00

Door [email protected]

Eaters ruim langs Grizzlies

Eaters Geleen boekte zaterdag in Groningen een ruime 7-1 overwinning op de Grizzlies. Brian McGarry had met twee goals en twee assists een belangrijk aandeel in de zege.

De Groningse hekken leken al snel open te gaan toen Jamie Visser na 10 seconden de openingstreffer scoorde. Maar het duurde tot 74 seconden voor het slot van diezelfde periode voordat Jeffrey Mens de score met zijn eerste goal van het seizoen kon verdubbelen.

Halverwege de tweede periode wist Nathan Daly Eaters goalie Tomas Kalousek te verschalken. In de minuten daarvoor hadden Jan Kentos en Brian McGarry de Geleense productie echter al verdubbeld, zodat er 1-4 op het bord stond.

In de slotperiode dreven de bezoekers de score verder op. Akim Ramoul, wederom McGarry en Diego Winters maakten er 1-7 van. Voor de pas 17-jarige Winters was het zijn eerste goal ooit op eredivisie-niveau. Eerder op de avond mocht hij al zijn eerste assist noteren.

Mede door het verlies van Heerenveen klimt Geleen na deze overwinning naar de vierde plek in de bekercompetitie. Groningen blijft door het verlies op de zesde plek staan met drie punten uit zeven wedstrijden. Brian McGarry is momenteel topscorer van Nederland met 13 goals en zes assists in zes wedstrijden.