20 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Eaters te sterk voor Tijgers

Eaters Geleen bracht Amstel Tijgers de zesde nederlaag op rij toe. Ryan McLeod was betrokken bij alle goals van Geleen, dat langzaam met vertrouwen naar de play-offs kan gaan kijken.

Amstel Tijgers bewijst zichzelf geen goede dienst met een reeks verliespartijen. Drie weken geleden deed het team nog volop mee om de derde en vierde plaats, maar sinds de jaarwisseling is er slechts Ă©Ă©n punt gehaald en kan alleen een inhaalrace van grote klasse nog voorkomen dat de ploeg uit de hoofdstad voor het eerst in jaren de play-offs gaat missen.

Eaters daarentegen herstelde zich in eigen huis van de nederlaag tegen Nijmegen op vrijdag en lijkt samen met Den Haag onderling uit te gaan maken wie er op de derde plaats van de ranglijst eindigt. Geleen heeft meer dan twee keer zoveel punten als Amsterdam in de competitie en moet wel erg instorten wil het de post-season missen.

De eerste periode verliep doelpuntloos, maar in de tweede periode maakte Geleen het verschil. McGarry opende de score, Keulen, Selander en McLeod wisten dit uit te breiden, waarbij Amsterdam pas daarna iets terug wist te doen via Mike Gough.

In de derde periode vergroten Erik Tummers en Ryan McLeod de feestvreugde onder de bijna negenhonderd opgekomen toeschouwers in Glanerbrook. Scheidsrechter Van Baast deelde slechts vijf individuele straffen uit aan Geleen en drie meer aan Amsterdam. Toch eindigde de ploeg uit de hoofdstad met 46 strafminuten, nadat captain Alexander Schaafsma na de derde Geleense treffer eerst tien minuten en daarna een game-misconduct ontving.