5 juni 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters trekt Ned-Can aan

Eaters Geleen heeft de 24-jarige Nederlands-Canadese verdediger Chad van Diemen aangetrokken. Van Diemen is na Brad Smulders de tweede aanwinst voor de eredivisionist uit Limburg.

Van Diemen is een broer van ex-international Ryan van Diemen die de afgelopen jaren in Geleen en Tilburg speelde. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen voor het Amerikaanse universiteitsteam de Manhattanville Valliants, daarvoor was hij een seizoen actief voor de Iona Gaels, een andere universiteitsploeg.

De vedediger werd op 29 juli 1981 geboren in Kamloops in British Columbia in Canada. Hij wordt als 1,85 groot en 95 kilo opgegeven op de verschillende aan Amerikaanse universiteitssporten gewijde websites. In totaal speelde hij 94 wedstrijden op college-niveau, waarin hij tot 26 goals en 44 assists kwam.

Het afgelopen seizoen was ook meteen zijn beste jaar. In 23 wedstrijden pakte hij een punt per wedstrijd. Van Diemen is geen onbekende in Geleen. Hij bezocht in het verleden zijn ongeveer twee jaar oudere broer, waarbij hij ook meetrainde met de groep.

Eaters Geleen maakte vorige week al bekend dat Brad Smulders van Heerenveen terugkeert naar Limburg. De ploeg trok daarnaast Dave Hyrsky aan als nieuwe hoofdcoach.