17 december 200700:00

Eaters verslaat Amsterdam

Eaters Geleen deed goede zaken in de strijd om een plaats in de play-offs. De Limburgers versloegen naaste concurrent Amstel Tijgers in overtime. Brian McGarry was wederom de grote man voor Geleen met drie doelpunten.

Beide ploegen moesten het zondagavond nog zonder hun jeugdinternationals doen. Geleen was nog verder verzwakt door de drie match penalty's na de confrontatie tegen Nijmegen. Ryan McLeod, André Selander en Henrik Ivarsson moesten allemaal de belangrijke wedstrijd tegen Amsterdam laten schieten.

Met Mike Walling op de strafbank, kwam Geleen na vier minuten spelen op voorsprong. Brian McGarry rondde een shorthanded uitbraak prima af en liet de van een schorsing teruggekeerde Tim Knudsen kansloos. De bezoekers uit Amsterdam kwamen vier minuten voor het einde van de eerste periode op gelijke hoogte. Kevin Bruijsten schoot op aangeven van Leo van den Thillart zijn elfde treffer van het seizoen langs Frank Novello.

In de tweede periode was het spelbeeld een stuk eenzijdiger. Geleen kreeg verreweg de meeste kansen en nam dan ook een verdiende 3-1 voorsprong. Eerst was het McGarry die wederom vanuit de neutrale zone oprukte en Knudsen wist te verschalken. In de 33e minuut verdubbelde Lambert Keulen de voorsprong voor Eaters.

Geleen gaf de voorsprong en de controle over de wedstrijd weg in de derde periode. Na zes minuten scoorde Mike Gough de 3-2 binnen. Gough reageerde attent nadat Novello een rebound weggaf op een schot van Vince Malts. Geleen wist de schade te beperken en leek alsnog op weg naar de volle winst. Amsterdam sloeg echter toe in de slotfase van de reguliere speeltijd. Ron Berteling haalde zijn goalie Tim Knudsen voortijdig naar de kant en dit leverde vier seconden voor het einde nog de gelijkmaker op. Op aangeven van David Deeves dompelde Bradley Smulders zijn oude ploeg in rouw: 3-3.

De Geleense rouwperiode was uiteindelijk van korte duur. Man of the match Brian McGarry schoot al na dertien seconden in de verlenging de winnende treffer in het Amsterdamse doel. De topscorer van vorig jaar heeft na een moelijke start van de competitie het scoren weer opgepikt en is dankzij zijn hattrick weer de meest trefzekere ijshockeyer in Nederland met 26 goals. De laatste goal van McGarry dateerde alweer van 17 november toen hij ook een hattrick scoorde in de uitwedstrijd tegen Groningen.

Dankzij de overwinning staat Geleen wat steviger op de vierde plek op de ranglijst. Eaters heeft een voorsprong van drie punten op opponent Amsterdam dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.