10 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters versterkt defensie

Eaters Geleen heeft de 25-jarige Canadese verdediger J.R. Holmes aan de selectie toegevoegd. De uit Toronto afkomstige verdediger is de vervanger van de vorige week weggestuurde Chad van Diemen.

Dat meldt Eaters in een persbericht. Bij het vertrek van Van Diemen werd al vermeld dat de club op zoek was naar een vervanger. Het team kan de versterking goed gebruiken gezien de schorsing voor vier wedstrijden die Mike Walling afgelopen weekeinde opliep.

De nieuwkomer speelde vier seizoenen college-ijshockey in de Verenigde Staten en maakte daarna de overstap naar het profijshockey. Voor Niagara University en het Rochester Institute of Technologie speelde hij in totaal ruim zestig wedstrijden, warin hij acht goals en dertien assists op zijn naam bracht.

Het afgelopen jaar speelde hij kortstondig voor Port Huron Flags en Fort Wayne Komets in de United Hockey League, waarna hij terechtkwam bij de Youngstown Steelhounds in de Central Hockey League. Hier speelde hij 43 wedstrijden, waarin hij 2 goals, dertien assists en 53 strafminuten op zijn naam bracht.

De komst van Holmes zal geen toeval zijn. Bij zijn universiteit was hij een teamgenoot van Mike Walling en Matt Moore (Den Haag). Bij Youngstown speelde hij samen met CJ McConnell, die nu ook bij Eaters actief is. Ook coach Hyrsky kent hem al langere tijd. 'Ik heb hem zien spelen vanaf zijn achttiende. Hij is een goede schaatser en een sterke verdediger die zijn lichaam goed gebruikt. Hij zal zeer nadrukkelijk zijn stempel drukken op de wedstrijden.'