Eaters novello stretching

23 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters werkt aan stats

Juha Kaari bracht Groningen op voorsprong, maar daarna was de wedstrijd in Geleen vooral een manier voor de Eaters-spelers om aan hun statistieken te werken. Uiteindelijk kwamen zo'n vijftien spelers op de sheet met minimaal een goal of een assist in de 11-2 zege voor Eaters.

Groningen heeft het in het comeback jaar op het hoogste niveau niet makkelijk. De ploeg gaat weliswaar met stapjes vooruit, maar heeft de pech dat andere ploegen zich de laatste weken danig versterkt hebben en ook beter op elkaar ingespeeld raken. Dat geldt zeker voor Eaters, dat in enkele weken behoorlijk aan zelfvertrouwen heeft gewonnen en zich inmiddels op een play-off-plek heeft genesteld.

Via twee keer Selander en McGarry nam Eaters nog in de eerste periode een voorsprong, vervolgens met zes treffers in de tweede doorgang in de richting van een forse overwinning te gaan. Kentos, Ramoul, McDonald, Halloun, Mens en Stasiuk maakten de doelpunten. De derde periode deed Eaters het rustiger aan met slechts goals voor Lars van Sloun en Ryan McLeod, terwijl Nathan Daly nog iets terugdeed namens de gasten uit Groningen.

Voor Eaters betekent de overwinning dat de ploeg iets meer zekerheid krijgt in de strijd om de derde en vierde plaats in de competitie. Groningen moet het voorlopig doen met het puntje dat zaterdagavond thuis tegen Nijmegen werd gehaald.