Eaters stasiuk close 0708

13 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Eaters wijst Hijs terug

Eaters Geleen kan voorzichtig bij de drukker aankondigen dat er een bestelling voor play-off-kaartjes aankomt. In eigen huis waren de Limburgers met 6-2 te sterk voor Den Haag. Steve Farrer nam twee goals voor zijn rekening.

Eaters nestelt zich door de overwinning een stuk veiliger op de derde plaats en neemt bovendien steviger afstand van de nummer vijf op de ranglijst, Amsterdam. De versterkingen midden in het seizoen lijken bij Eaters in ieder geval hun vruchten af te werpen. Daarbij wordt nog gewacht op een vervanger voor Martin Toms, waarvoor de club intussen een speler op het oog zou hebben. Toms voldeed niet en is al enkele weken geleden afgeserveerd.

Den Haag is zonder meer onder Andy Tenbult beter gaan spelen, maar tegen de twee sterkere tegenstanders komt Hijs nog tekort. Afgelopen woensdag werd er verloren in Heerenveen, terwijl vandaag dus Geleen te sterk was. Via Steve Farrer kwamen de Limburgers al in de eerste speelminuut op voorsprong. Hendrik Soderqvist bracht de gasten uit de Hofstad nog wel op gelijke hoogte, maar Andre Selander stuurde Eaters met een voorsprong de eerste pauze in.

Deze werd in de tweede periode met twee snelle doelpunten, Farrer en Walling de doelpuntenmakers, verder uitgebreid. Daardoor werd de wedstrijd voor een belangrijk deel in het slot gegooid en concentreerden de beide teams zich vooral op elkaar, inclusief achttien strafminuten in de zevenentwintigste minuut en een nog veel grotere reeks straffen na een klein opstootje aan het eind van de wedstrijd.

De scheidsrechters van dienst De Brabander en Robbe handelden het af zoals het moet. Rechtvaardige straffen, maar niet de hopeloze matchpenalties waar elders wel voor gekozen wordt. Intussen werd er tussendoor ook nog gescoord. John Hecimovic lijkt steeds meer zijn plek te vinden in Den Haag. Maar de treffer na zestien seconden in de derde periode bezorgde de meegereisde Haagse fans nauwelijks voldoende tijd om nog te hopen.

Negen seconden later was het Jeremy Stasiuk die de wedstrijd in het slot gooide. Voor wie nog twijfelde over het resultaat voegde Jamie Visser daar een paar minuten later nog een treffer aan toe. Eaters kan vooruit gaan kijken naar de play-offs, terwijl Den Haag nog een argusoog moet houden op Amsterdam in de komende weken.