Div teams 1415

3 februari 201517:30

ED: spanning richting play-offs

De ontknoping van het reguliere seizoen in de Eerste Divisie nadert. De strijd om de plaatsing voor of in de play-offs is in volle gang. Daarbij kan er de komende weken nog veel veranderen.

Zoetermeer staat bovenaan en heeft nog twee wedstrijden te spelen. Op een punt volgt Den Haag, dat echter nog vier ontmoetingen op het programma heeft staan. Amsterdam heeft een gaatje van vier punten met de vierde plaats, maar Groningen heeft vier punten minder en twee wedstrijden minder gespeeld en Nijmegen ook vier minder en een minder gespeeld.

In de middenmoot moeten de ploegen nadrukkelijk nog naar onderen kijken. Tilburg heeft na vijftien wedstrijden elf punten, drie minder dan de nummer zes Dordrecht, twee minder dan Eindhoven/NIJA en een minder dan Den Bosch. Alleen voor Heerenveen is het licht van het seizoen inmiddels uitgegaan. Al is het niet zeker wat met deze ploeg gebeurt in de nieuwe opzet van het Nederlandse ijshockey.

Amsterdam – Nijmegen 6-3
Amsterdam moet het dit jaar vaak van de slotperiode hebben. Zaterdag kwam de ploeg terug van een 2-3 achterstand tegen Nijmegen voor een 6-3 overwinning. Via goals van Mike Vedder en twee keer Wesley Hendriks kwam Nijmegn in de eerste periode op 1-3, John Versteeg zorgde voor het tegendoelpunt. Julian Berteling verkorte de Nijmeegse voorsprong halverwege de wedstrijd verder en nogmaals Berteling, Michael Mackie Kwist (2) en Calvin Pohlman zorgden in het slotstuk voor de zege.

Zoetermeer – Eindhoven/NIJA 5-3
Eindhoven kwam in de slotperiode ook goed terug uit achterstand, maar wist dit tegen koploper Zoetermeer net niet te completeren. Panters kwam via Dennis van der Bol op voorsprong en breidde dit uit via Jason Boereboom, Richard Borgman en Kevin van Leeuwen. Tussendoor deed Damian Kluijtmans iets terug. Diezelfde Kluijtmans zorgde vroeg in de derde periode voor de 2-4, terwijl Jasper Nordemann een minuut later voor de aansluitignstreffer zorgde. Die stand bleef echter op het scorebord staan tot de slotminuut toen Kevin van Leeuwen zijn tweede van de avond wist te scoren in het lege net.

Den Bosch – Den Haag 4-9
Doelpuntrijk duel in het Sportion, maar spannend was het nooit. Halverwege de wedstrijd was het al 0-7 voor de Hagenaren. Slavomir Bodnar, Stace van Bentem, Joey Verreijen (2), Ben Rurup, Andri Salomonson, Alan van Bentem, Johan Rurup en Marco Bommezijn verzorgden de Haagse productie. Justin Evers, Chajim Bakker, Tom Hemmes en Jeffrey Knoop kwamen namens Red Eagles tot scoren.

Groningen – Dordrecht 5-3
Groningen wist voor zeshonderd toeschouwers in eigen stadion de aanval van Dordrecht op de subtop af te slaan. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de slotminuut via een empty netgoal van Mike Groenhof. Voor die tijd had Zahir Hup zijn ploeg zes minuten voor tijd opnieuw aan de leiding gebracht, nadat Klaver Jan Middelweerd twee minuten eerder voor de 3-3 had gezorgd.Voor die tijd was Dordrecht juist uit achterstand teruggekomen om het initiatief in de wedstrijd te grijpen.. Danny Kerstholt scoorde al na 24 seconden en Hup na dertien minuten. Via Valentijn Scheffe, John Passchier en Jasper Busink kwam Lions echter op 2-3, alvorens Gijs de wedstrijd alsnog naar zich toetrok.

Tilburg – Heerenveen 7-2
De nummer voorlaatst van de ranglijst had in eigen huis weinig moeite met de nummer laatst. Na elf minuten was het al 5-0, waarna de wedstrijd wat gelijkwaardiger werd uitgespeeld. Sander Horvers scoorde twee keer, terwijl ook Elia Urlings, Mitchell Riedijk, Bram Klijsen, Tim Donders en Jim Gudden het net achter Fabienne Gooijer wisten te vinden. Daniel Sie en Bauke ten Hoeve redden de Friese eer.