Gijs bank lachen 0809

22 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Eerste import voor Grizzlies

Groningen Grizzlies heeft de eerste nieuwe import vastgelegd. Het gaat om de 25-jarige aanvaller Jordan Beirnes, een voormalig teamgenoot van Lance Morrison.

Daarmee gaat Groningen een nieuwe fase in bij de samenstelling van de selectie. Eerder werden Jolke Balt en Alwin Assenberg aangetrokken van Heerenveen, maar Beirnes is de eerste buitenlandse nieuwkomer. De forward speelde aan het begin van deze eeuw drie seizoenen voor Oshawa Generals in de sterke OHL. In 170 reguliere competitiewedstrijden nam hij elf goals en elfs assists voor zijn rekening.

Spelen in de OHL geeft spelers die niet direct een profcontract tekenen het recht op een beurs voor een Canadese universiteit. Beirnes kwam de afgelopen vijf jaar uit voor de University of British Columbia, waar hij vier jaar een teamgenoot was van Lance Morrison die vorig jaar een belangrijke speler was in Groningen. De statistieken van Beirnes zijn ongeveer vergelijkbaar met die van Morisson.

Het statistisch beste seizoen van Beirnes was 2006-07 toen hij in 34 wedstrijden acht keer scoorde en voor vier assists zorgde. Volgens Groningen is het een speler die erg sterk is in het killen van penalties, goed is op de face-off en de betere spelers van de tegenstander kan lamleggen.