6 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Eerste spelers voor Geleen

Eaters Geleen heeft een begin gemaakt met het samenstellen van de selectie voor het komende seizoen. Mike Walling, Steve Farrer en Glenn Bakx keren allemaal komend seizoen terug naar Glanerbrook.

Dat meldt dagblad De Limburger. De twee genoemde imports zijn de enige twee van vorig jaar die komend seizoen weer uitkomen voor Geleen. Beide spelers beginnen aan hun derde seizoen in Limburg. Farrer was vorig jaar de nummer vier op de topscorerslijst bij Geleen met elf goals en 22 assists in 43 wedstrijden. Hij combineerde dit met liefst 170 strafminuten.

Mike Walling overtrof hem in die laatste statiestiek met 175 strafminuten in 38 wedstrijden. De verdediger had drie goals en 25 assists in het seizoen, waarmee hij de topscorer was onder de verdedigers van Geleen. Glenn Bakx had Ă©Ă©n assist in zijn 42 wedstrijden, met twintig strafminuten. De verdediger zat afgelopen seizoen voor het eerst bij de selectie van Oranje. Eaters wil het komend seizoen nog meer de nadruk leggen op talent uit eigen huis.

Als Walling en Farrer de enige twee imports zijn die blijven, dan neemt Eaters afscheid van een handvol spelers. Onder meer Brian McGarry, Ryan McLeod, Jan Kentos, Andre Selander, Brad McDonald, Jeremy Stasiuk, Petr Kratky, Lars Ivarsson, Frank Novello en Tomas Kalousek. Laatstgenoemde tekende enkele weken geleden al in zijn geboorteland. Akim Ramoul stapt over van Geleen naar Nijmegen.