18 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Eerste spelers voor Geleen

Eaters Geleen heeft een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen. De Canadees Steve Farrer en nieuwbakken international Akim Ramoul hebben hun contract met de Limburgse eredivisionist verlengd.

Steve Farrer miste tijdens het afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden bij Geleen en kwam in 44 wedstrijden tot dertien goals en 31 assists. Daarmee is hij de nummer zes op de topscorerslijst bij Eaters. De uit Sarnia in de Canadese provincie Ontario afkomstige speler verzamelde ook nog 97 strafminuten. Eaters is de eerste profclub voor de rechtstreeks uit het Amerikaanse college-ijshockey afkomstige aanvaller.

Akim Ramoul keerde vorig jaar terug naar Geleen na een jarenlang avontuur dat hem onder meer naar Duitsland en de Verenigde Staten voerde. Met twaalf goals en twintig assists in 45 wedstrijden kende hij een behoorlijke rentree in de Nederlandse competitie. De 21-jarige aanvaller werd door bondscoach Tommie Hartogs beloond met selectie voor het WK in China, waar hij in vijf wedstrijden twee assists op zijn naam bracht.