13 oktober 200700:00

Eerste winst voor Den Haag

Hijs Den Haag boekte de eerste overwinning van het prille seizoen tegen de Groningen Grizzlies. De Hagenezen wonnen met 3-5 in Kardinge mede dankzij twee goals van de Zweedse verdediger Hendrik Soderqvist.

Den Haag kon voor het eerst beschikken over de laatste aanwinst Jan Bohac. De Amerikaanse verdediger Josh Mizerek was nog niet van de partij. Ook captain Jan-Jaap Natte ontbrak bij de Hagenezen.

Groningen opende de score na bijna zeven minuten spelen. Op aangeven van Matt Tremblay en Mark Allen verschalkte de Duitse aanvaller Fabio Patrzek goalie Sami Heinonen. De nieuwkomers in de eredivisie leken op weg naar een stunt toen Kevin Lavallee de 2-0 binnenschoot in de veertiende minuut. De 22-jarige Canadese aanvaller scoorde shorthanded nadat Robert Eefting naar de strafbank moest voor hooking. Aan het einde van de eerste periode deed Den Haag wat terug tijdens een vijf tegen drie situatie. De Zweed Hendrik Soderqvist scoorde zijn eerste goal in Haagse dienst op aangeven van Doug MacIver en Jan Bohac.

In de tweede periode bogen de bezoekers uit de Hofstad de 2-1 achterstand om naar een 2-4 voorsprong. Dusan Holloun, Alan van Bentem en Soderqvist wisten goalie Tom Korte te passeren. Met zijn tweede goal van de avond bracht Kevin Lavallee in de 35e minuut de spanning terug in de wedstrijd.

Het mocht echter niet baten voor Groningen want direct aan het begin van de derde periode besliste James Easter de wedstrijd. In het restant van de wedstrijden zouden geen goals meer vallen. Beide ploegen hebben nu drie punten uit drie wedstrijden. Voor het Den Haag zit het erop voor dit weekend, de Groningers moeten op zondag nog de lange reis naar Geleen maken.