Whitecaps logo 2011

13 oktober 201100:00

Door Joep Meijsen

Eerste winstpartij voor White Caps

Turnhout White Caps boekte woensdagavond de eerste winstpartij van het nieuwe seizoen. De ploeg van Zlatko Hrelja won met 7-1 in Amsterdam. Tyler Ruel had twee goals en een assist.

Het was de tweede overwinning voor een Belgische ploeg tegen een Nederlands team in de eredivisie tot nu toe dit seizoen, eerder wist ook Herentals van Amsterdam te winnen. Voor de hoofdstedelijke formatie was het de vijfde nederlaag op rij sinds de terugkeer op het hoogste niveau dit seizoen.

Turnhout nam al in de eerste periode ruim afstand van Amsterdam. Via twee goals van Tyler Ruel, een dubbelslag van Dustin DeGagne en een treffer van Ryan Warsofsky werd doelman Wim van den Hout vijf keer gepasseerd. Tussendoor scoorde Joy Turpijn nog wel zijn tweede goal vand e lopende jaargang. Met twee goals en een assist is de aanvaller uit Zoetermeer op dit moment de topscorer van Amsterdam.

In het restant van de wedstrijd wist de ploeg van Ron Berteling en Alexander Schaafsma de schade beperkt te houden. Alleen Valerijs Filomonovs en Tommy Lange kwamen nog tot scoren voor Turnhout. White Caps vervolgt de competitie komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Den Haag. Amsterdam wacht vrijdag alweer de uitwedstrijd in Heerenveen.