23 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Emperors lijkt uit de brand

Nijmegen Emperors lijkt op tijd te kunnen beschikken over ijs in het Triavium. Naar alle waarschijnlijkheid ligt er in de laatste week van september ijs op de ijshockeybaan van het Nijmeegse ijspaleis.

Dat blijkt uit een brief die Triavium-directeur Wim van Duijnhoven aan de betrokken clubs heeft gestuurd. Vorige week werd nog gevreesd voor een veel langere periode zonder ijs in Nijmegen. Door onenigheid tussen verschillende verzekeraars dreigden de noodzakelijke herstelwerkzaamheden op zich te laten wachten. Volgens Nijmegen Emperors was dit een ernstige bedreiging van het voortbestaan van het topijshockey in de Keizerstad.

'Maar we zijn nu ons uiterste best aan het doen om beneden op de ijshockeybaan zo snel mogelijk ijs te hebben. De verzekeraars zijn er nog steeds niet over eens wie voor de kosten moet gaan opdraaien, maar als we van alle partijen goedkeuring hebben, willen we toch vast met het maken van ijs beginnen', zegt Van Duijnhoven in dagblad De Gelderlander.

Als er eenmaal groen licht is, kan er binnen acht dagen ijs liggen in het Triavium. 'Normaal gesproken hadden we op 16 september de hal klaar gehad, nu proberen we tussen 23 september en 1 oktober klaar te zijn', stelt de directeur. Dit zou op tijd zijn voor het begin van de Challenge Cup, de opening van het Nederlandse ijshockeyseizoen op 7 oktober.